MTV Push | Icona Pop

Kom hier alles te weten over de mooie Zweedse zangeressen van de mega-hit 'I Love It'. Zij zijn onze nieuwe MTV Push artiest van de maand augustus!

Niet veel tracks zijn zo lekker op de dansvloer als ‘I Love It’ van Icona Pop. De unieke mix van elektro en pop bezorgde het duo een plek hoog in de charts in verschillende landen.

Icona Pop bestaat uit Aino Jawo en Caroline Hjelt. Muziek maken ze sinds 2009 nadat ze elkaar op een feestje van Caroline leerde kennen. Ze gingen allebei naar het muziekgymnasium in Stockholm, maar de vonk sloeg pas echt over tijdens het feestje bij Caroline thuis. Ze konden het zo goed met elkaar vinden dat ze de volgende dag onder het genot van een flesje wijn hun eerste track schreven. Nog in datzelfde jaar tekenen ze een contract bij het Stockholmse label Ten Music.

Echt opgemerkt werd het duo in 2011 als ze met het Amerikaanse hip-hopduo Chiddy Bang de track ‘Mind Your Manners’ uitbrengen. Er volgen 2 EP’s ‘Nights Like This’ en ‘Iconic’. Op deze laatste EP staat de hit I Love It", die gebruikt werd in een computerspel, een commercial en een Amerikaanse serie. Zo kreeg het duo ook in Amerika bekendheid. De rest is geschiedenis.

Op 30 augustus kom het debuutalbum van het duo uit genaamd ’ Nights Like This’ en deze hele maand augustus is Icona Pop de MTV Push artiest van de maand! Houd dus de site in de gaten voor alle updates en exclusief materiaal van Icona Pop.

maandag, 26 augustus 2013