One Direction: fans bevechten elkaar

  Een psycholoog legt uit waarom fans van de Britse boyband One Direction soms agressief worden.

  De fans van One Direction denken dat ze om hun lievelingsboyband (‘Best Song Ever’) moeten vechten.

  Een psychologe vertelt in een interview met het Britse magazine ‘Heat’ waarom de aanhangers van de Briste popgroep – vooral op Twitter – soms zo agressief worden. Zo was er onlangs een relletje toen ‘GQ’-Magazine in een feature over de band schreef dat zanger Harry Styles (19) een beruchte rokkenjager is. Zijn fans deelden hun boosheid over deze feature op Twitter. Een fan van het idool schreef bijvoorbeeld: “Ik ben echt boos over hoe zij hem afgeschilderd hebben. Je bent geen verdomde mannelijke hoer, je bent een schat.”

  Een andere fan richtte zich direct tot ‘GQ’ en schreef: “Ik zal jullie hoofdkantoor bombarderen! Directioners zijn de slechtste fanbase die je tegen je kan hebben mensen.”

  Psycholoog Dr. Jane McCarthy verklaart nu waarom de reacties zo heftig zijn. “De fans op Twitter kijken of ze elkaar kunnen overtreffen met uitspraken. Ze zijn met elkaar in strijd om te zien wie hun helden met de meest extreme Tweet kunnen verdedigen.”

  Ook de jongens van de boyband hebben zelf ontdekt hoe gepassioneerd hun fans zijn – vandaar de bodyguards. “We kunnen onze fans niet meer zo vaak zien als we zouden willen vanwege veiligheidsredenen enzo”, liet One Direction-ster Zayn Malik (20) weten.

  Copyright: MTV

  woensdag, 14 augustus 2013