Ben Affleck: nieuwe Batman

De mega-ster zal volgens zijn regisseur Zack Snyder een coolere en andere Batman zijn.

Ben Affleck (41) is voor de rol van Batman gecast in de nieuwe Superman-opvolger.

Dit is de eerste keer dat de twee superhelden samen in een film te zien zijn. De acteur zal naast de Britse acteur Henry Cavill (30) te zien zijn, die weer Superman zal vertolken. De film is de opvolger van de recent uitgekomen Superman film Man of Steel.

Regisseur Zack Snyder had vorige maand tijdens een strip-conventie in San Diego aangekondigd dat in de volgende film de twee superhelden samen op het witte doek te zien zullen zijn.

“We wisten dat we een bijzondere acteur nodig hadden om een van DC Comic’s meest populaire superheld te spelen, en Ben Affleck is zeker iemand die dat geweldig zal doen,” zei Warner Bros President Greg Silverman in een statement. Snyder (47, ‘300’), die ook de regisseur van Man of Steel was, zei het volgende in een statement: “(Affleck) heeft de acteertalenten om een diepere vertolking te geven van een man die ouder en wijzer is dan Clark Kent, en die de littekens van een ervaren crime fighter met zich meedraagt, maar alsnog de charmes heeft die de wereld verwacht van biljonair Bruce Wayne. Ik kan haast niet wachten om met hem te werken.”

Productie zal begin volgend jaar beginnen, en de film zal in de zomer van 2015 te zien zijn.

vrijdag, 23 augustus 2013