MTV EMA Nominee | Nielson

Elke week staat er een genomineerde voor 'Best Dutch Act' centraal bij MTV.nl. Deze week richten wij alle aandacht op Nielson.

Onlangs zijn alle genomineerden voor de MTV EMA 2013 onthuld door niemand minder dan Ron Burgundy. Vijf topacts maken kans op een award in de categorie ‘Best Dutch Act’. Kensington, Afrojack, Nicky Romero, Nielson en Armin van Buuren.

Wij zetten elke week een act in de spotlight zodat jij weet op wie je moet stemmen via http://nl.mtvema.com/ . Deze week staat gaat de aandacht naar Nielson op MTV.nl!

Singer/songwriter Nielson in Nederland pas echt door met zijn megahit ‘Beauty en de Brain’. Deze hit schreef hij tijdens zijn deelname aan het programma ‘De Best Singer-Songwriter van Nederland’.

Nielson begon zijn carrière aan de Herman Brood Academie in Utrecht, waar hij zich in rappen specialiseerde. Hij won in 2008 in Rotterdam de voorrondes van de Kunstbende en heeft zelfs in het voorprogramma gestaan van The Opposites.
In 2009 werd de zanger gevraagd door Nickelodeon om mee te doen met een nieuw opgerichte zang-en dansformatie Zirkus Zirkus. In 2011 stopte dit en Nielson ging verder met het schrijven van Nederlandse popliedjes. Tot in 2012 zijn grote doorbrak kwam met zijn deelname aan ‘De Beste Singer-Songwriter van Nederland’.

2013 is ook een bewogen jaar voor Nielson; zijn tweede track ‘Zo Kan Het Dus Ook’ werd een hit, maar ook werd bekend dat hij een poliep op zijn stembanden had. Na een succesvolle operatie is alles weer in orde en nu is hij genomineerd voor een MTV EMA in de categorie ‘Best Dutch Act’.

Wil jij er nu zeker van zijn dat Nielson wint. Breng dan hier je stem uit: http://nl.mtvema.com/

dinsdag, 01 oktober 2013