MTV EMA-audities: grootschalige zoektocht naar muziekfans

Live in beeld op MTV als publiek tijdens de muziekawardshow

Muziekfans opgelet. MTV start een grootschalige zoektocht naar fans om onderdeel te zijn van een ‘out of this world’-beleving tijdens de MTV EMA 2013. Op zaterdag 2 en zondag 3 november houdt MTV in Club Ziggo een open auditie waar fans de kans krijgen om in een dertig seconden durend optreden indruk te maken op de jury en te laten zien waarom zij 10 november aanwezig moeten zijn bij de muziekawardshow. Het MTV EMA-team is er beide dagen van 10:00 uur tot 16:00 uur om alle fans te verwelkomen voor hun auditie. Deze is voor iedereen vanaf 16 jaar.

Out of this world
Op een paar meter afstand van Miley Cyrus, Katy Perry, The Killers, Robin Thicke of Redfoo? 10 november kan het tijdens de meest spectaculaire muziekawardshow ter wereld. Met deze auditie krijgen fans de mogelijkheid om hier zelf bij te zijn voor een onvergetelijke belevenis. Alle deelnemers moeten een eigen interpretatie geven aan het thema van de MTV EMA 2013 “Out of this World Fun Party Alien”. Wie hier een originele, energieke en creatieve invulling aan geeft, en indruk weet te maken op de jury, scoort hiermee toegang tot de MTV EMA. En dan ook nog eens op de voorkeurslocaties, vol in beeld. Wees dus vooral niet cameraschuw in de Ziggo Dome tijdens de MTV EMA. De jury staat open voor iedere interpretatie. Zang, dans, een gedicht of misschien een buitenaards optreden? Iedereen vanaf 16 jaar kan meedoen als individu, met vrienden, familie, kennissen of collega’s.

Met een aanwezige filmploeg kijkt de jury naar fans die geen cameravrees, veel energie en een enorm enthousiasme hebben. Vorig jaar zag het MTV EMA-team fans die lieten zien hoe ze hun idool zouden toejuichen, geïmproviseerde raps en zelfs een huwelijksaanzoek. Dat moet natuurlijk te overtreffen zijn. Fans die succesvol zijn in de auditie krijgen een van de voorkeursplekken in de Ziggo Dome. Sommige uitverkorenen krijgen zelfs de mogelijkheid om hun idool van dichtbij te zien langs de rode loper van de MTV EMA 2013.

Praktische informatie
De MTV EMA fanauditie vindt plaats op zaterdag 2 en zondag 3 november van 10:00 uur tot 16:00 uur in Club Ziggo (De Passage 100, 1101 AZ in Amsterdam bij de Ziggo Dome). Voor deze ‘once-in-a-lifetime experience’ moeten fans:
• Op 2 of 3 november naar Club Ziggo komen tussen 10:00 uur en 16:00 uur.
• Ouder zijn dan 16 jaar en een geldig legitimatiebewijs bij zich dragen.
• Dynamisch, zelfverzekerd en werkelijk ‘out of this world’ zijn met een duidelijke liefde voor muziek.
• Goed overweg kunnen met duidelijke instructies.
• Blij zijn dat ze gefilmd worden door MTV.

De route naar Club Ziggo is hier te vinden: http://www.ziggodome.nl/bereikbaarheid/

Deze fan casting is een van de mogelijkheden om aanwezig te zijn bij de MTV EMA. In samenwerking met Ticketmaster is het mogelijk om een toegangskaart te kopen voor mensen die via de ‘ballot’ zijn uitgenodigd. Daarnaast zijn er verschillende acties waarin kaarten worden weggegeven. Lokale MTV EMA-partner Ziggo, MTV Mobile en mediapartners 3 FM, Spits, Fashionista, WTF.nl, Girlscene en Cosmopolitan geven fans de mogelijkheid om hierbij aanwezig te zijn. Alleen via acties van officiële MTV EMA-partners is het mogelijk om exclusieve tickets voor een voorkeurslocatie in de Ziggo Dome te bemachtigen.

Vorige week werd bekendgemaakt dat fans toegang hebben tot het concert van The Killers als onderdeel van de MTV Music Week, de week voorafgaande aan de MTV EMA.

Over MTV EMA
Sinds de start van de MTV EMA in 1994 staat het event bekend als een van de meest sensationele muziekawardshows ter wereld. Een aaneenschakeling van spectaculaire optredens en natuurlijk de uitreiking van de awards. De MTV EMA in 2012 in Frankfurt brak alle records met meer dan 183,5 miljoen stemmen op de verschillende awards en bijna 40 miljoen kijkers. De twintigste editie van de MTV EMA zal wereldwijd op meer dan 60 MTV-kanalen te zien zijn. Tijdens voorgaande edities stonden de meest populaire en iconische artiesten op het podium. Zoals Beyoncé, Katy Perry, Taylor Swift, Jay-Z, Rihanna, Green Day, Madonna, Justin Bieber, Shakira, No Doubt, Kanye West, Selena Gomez, Bon Jovi, Alicia Keys, Tokio Hotel, Red Hot Chili Peppers, Kings of Leon, U2, Coldplay, Prince, Lady Gaga en vele anderen. Volg alle updates van de MTV EMA op Twitter (@MTVEMA) en Facebook. Ziggo is de Nederlandse partner van de MTV EMA. De MTV EMA wordt voorafgegaan door het vierdaagse muziekfestival, de MTV Music Week.

Over MTV Music Week
Van 6 tot en met 9 november staat Nederland in het teken van Ziggo presents MTV Music Week. Dit meerdaagse muziekfestival wordt gehouden in de dagen voorafgaande aan de muziekawardshow MTV EMA die 10 november plaatsvindt in de Ziggo Dome. Met verschillende muziekstromingen is de MTV Music Week gericht op alle muziekfans. Iedere dag kunnen zij terecht voor een onvergetelijke muziekbeleving. De line-up zal bestaan uit nationale en internationale artiesten uit verschillende muziekgenres, zoals pop, rock en dance. Iedere avond zijn er verschillende muzikale optredens te bezoeken in de grote Amsterdamse poptempels en clubs. Alle updates rondom de MTV Music Week zijn te volgen via de website http://mtvmusicweek.nl/ en het Nederlandse MTV account op Facebook en Twitter. Ziggo is main partner van MTV Music Week.

donderdag, 24 oktober 2013