De muzikale comebacks van 2013

    Deze bands stonden eindelijk weer samen op het podium dit jaar!

    Het jaar 2013 bracht niet alleen talloze geweldige hits en een paar nieuwe sterren die de internationale hitlijsten bestormden maar ook oude rotten in het vak die nog een kansje waagden. Er waren best een aantal bands die hun fans verraste met een comeback of reünie. Er waren bijvoorbeeld maar weinig rockfans die een derde studioalbum van Babyshambles verwachtten. Hun tweede en laatste album van de band rondom Pete Doherty was namelijk maar liefst zeven jaar geleden uitgebracht! Daarnaast kwam de zanger vaker in het nieuws vanwege zijn drugsschandalen en zijn relatie met supermodel Kate Moss dan vanwege zijn muziek. Gelukkig was het album ‘Sequel to the Prequel’ een topalbum. Hun comeback was dan ook een compleet succes.

    De grootste verrassing van het jaar was misschien wel de reünie van 'N Sync. Justin Timberlake's boyband stond voor het eerst sinds hun breuk elf jaar geleden weer samen op het podium tijdens de VMAs. En de vijf bandleden rockten hun grootste hits met net zoveel overtuiging als vroeger. Helaas voor de fans was dit gezamenlijke optreden maar een eenmalige gebeurtenis.

    MTV kijkers kennen Ozzy Osbourne het beste als het (gekke) hoofd van de familie in het realityprogramma ‘The Osbournes’. Zelfs toen kon je al duidelijk zien dat het zware rock’n’roll leven zijn tol had geëist van de rocklegende op leeftijd. Maar de 65-jarige heeft voorlopig nog geen plannen om met pensioen te gaan. In tegendeel, hij trommelde de oude bandmaatjes van Black Sabbath weer bij elkaar dit jaar, nam een nieuw album op en ging op een enorme wereldtour. Het album ‘13’ kreeg niet alleen waanzinnige recensies maar kwam ook hoog op de hitlijsten terecht. De metalband stond bovenaan de Britse én Amerikaanse hitlijsten!

    dinsdag, 24 december 2013