De meest waanzinnige kerstspecials op tv

  Kerst draait niet alleen om kadootjes en veel eten, ook om vele uren feestelijke entertainment op tv.

  Elk jaar brengen we de feestdagen met onze familie door. Maar voor diegene die nog wat entertainment willen na de zware maaltijd zijn er gelukkig talloze series en films rondom de kerstperiode. Naast de filmklassiekers zoals ‘Home Alone’ of ‘Christmas Vacation’ vieren ook de personages van onze favoriete series Kerst. Door de jaren heen is er een breed scala aan kerstspecials gemaakt, waarvan er veel elk jaar weer herhaald worden terwijl sommige misschien beter achter slot en grendel kunnen blijven.

  Op MTV zijn kerstspecials een grote traditie. In 1993 maakten de cultfiguren Beavis en Butt-head hun eigen kerstshow. In ‘A Very Special Christmas With Beavis & Butt-hea-’, zitten de twee nietsnutten zoals altijd weer vor de tv en laten hun mening gaan over videoclips in de kerstsfeer zoals 'Do They Know It's Christmas'. Maar in andere MTV shows zoals ‘The Osbournes’, 'Jackass' of ‘Viva La Bam’ lieten de sterren ons ook zien hoe krankzinnig hun kerstfeest is.

  Als je van buitenaards houdt is de kerstspecial van de Star Wars misschien iets voor je. Ja, inderdaad… zelfs Luke Skywalker en Darth Vader vieren Kerstmis. Na het gigantische succes van ‘Star Wars’ hoefden de producers geen seconde te twijfelen over de productie van een speelfilm met de titel ‘Star Wars Holiday Special’ voor de Amerikaanse televisie. De echte fans willen deze tv-special eigenlijk liever vergeten…

  De 'South Park' aflevering ‘Mr. Hankey, the Christmas Poo’ biedt een echt alternatief. Hier komen de vier vriendjes een drol tegen die zingt, met een kersthoed op z’n ‘hoofd’ en die de echte gedachte achter Kerstmis dichter bij de mensen in het dorp brengt. Vergeet politiek correct.

  woensdag, 25 december 2013