Welke artiesten zullen waarschijnlijk hun grote doorbraak beleven in 2014?

  We hebben drie artiesten voor jullie die misschien weleens echt door zouden kunnen breken volgend jaar.

  Er zijn ongeveer net zoveel bands als zandkorrels op het strand. Terwijl de meerderheid van muzikanten in hun dorp, op schoolfeestjes op in de oefenruimte voor hun vrienden blijven spelen, zijn er maar een paar die echt een goeie platendeal in de wacht slepen. En zelfs dan is het nog niet zeker dat ze een glorieuze internationale carrière tegemoet gaan. Dus we willen je aan een paar bands en artiesten voorstellen die misschien weleens groot kunnen gaan worden in 2014.

  De Britse singer/songwriter Tom Odell heeft dit jaar al iets van een hype gehad rondom zijn liedje 'Another Love'. Het nummer was onder andere gebruikt in een reclame voor mobiele telefoons en heeft in de top 20 gestaan in meerdere Europese landen. Het debuutalbum van deze charismatische muzikant steeg meteen naar nummer 1 in de Britse albumhitlijsten. We kunnen veel verwachten van Tom Odell.

  Fans die van strakke popmuziek houden zullen de Amerikaanse zanger Austin Mahone onderhand wel kennen. De man uit Texas heeft al getoerd als openingsact voor Taylor Swift en tijdens de EMAs van dit jaar nam hij twee awards mee naar huis voor beste nieuwkomer. Net als Justin Bieber is Austin Mahone beroemd geworden door het zingen van covers op YouTube en sprong daarna al gauw het grote podium op. Misschien zal hij in 2014 ook echt doorbreken in Europa.

  Hou de Amerikaanse rapper Kid Ink ook goed in de gaten. De artiest uit Californië heeft z’n eerste album ‘Up & Away’ in 2012 uitgebracht. Zijn grootste succes tot nu toe was de single ‘Show Me’ met Chris Brown die uitkwam in september en in de top 50 in Engeland en Duitsland terechtkwam.

  donderdag, 26 december 2013