Kensington ambassadeur Record Store Day 2014

Het gaat super met de mannen van Kensington!

Onze Friends of MTV Kensington zijn dit jaar de ambassadeurs van de Nederlandse Record Store Day 2014! Record Store Day is een wereldwijd event om de kunst van muziek te vieren. Ruim 2000 onafhankelijke platenwinkels in Amerika, Europa, Australië en Japan doen mee. Dit jaar vindt het feestje voor platenwinkels, artiesten en alle muzieklovers plaats op zaterdag 19 april.

In een interview met 3voor12 Radio vertelt Casper Starreveld vanuit Berlijn over zijn liefde voor platenzaken. ‘De komende tijd gaan we heel veel mensen oproepen om de platenzaak te steunen zodat er meer cd’s, lp’s en andere ongein wordt verkocht. We moeten het koesteren, vind ik. Je hebt Spotify en kan alles op internet vinden, maar dat is niet per se leuker. Ik vind het leuk om door de bakken te struinen, kijken naar het artwork, en iets actiever bezig te zijn met muziek dan achter je laptopje zitten en aanklikken. Dat heeft minder romantiek dan naar de platenzaak gaan.’

Kensington zit nu voor zeven weken in Berlijn om te werken aan nieuw materiaal. Dit zal voor Record Store Day nog niet af zijn. ‘We hebben heel veel geschreven tussen de tours door, dat zijn we nu aan het perfectioneren. Ik zit nú in de studio te luisteren naar een drumtrack die wordt klaargemaakt voor productie.’ vertelt Casper in het interview.

Vier jij op 19 april ook je liefde voor muziek tijdens Record Store Day?

woensdag, 12 februari 2014