MTV-Interview met Stromae

De Belgische songwriter vertelt ons over zijn muzikale visie en hoe hij op de ideeën voor zijn videoclips komt.

Hij is waarschijnlijk een van de bekendste muzikanten uit België en slaagt erin om niet alleen Franstaligen van zijn Franse nummers te overtuigen: Stromae.

Sinds zijn mega-hit 'Alors on danse' in 2009 is de 29-jarige in heel Europa populair, zowel bij clubgangers en concertbezoekers als bij recensenten. Hij heeft het voor elkaar gekregen een unieke mix van hip-hop, pop en electro perfect te combineren. Daarnaast vindt Stromae zich steeds weer opnieuw uit en wist hij zijn populariteit met zijn tweede album ‘Racine Carrée’, dat afgelopen zomer uitkwam, te behouden.

We hebben Stromae tijdens een recente ontmoeting eens flink aan de tand gevoeld en bij deze gelegenheid de kans gegrepen om hem zijn prijs voor ‘Best Belgian Act’ te geven. Hij won de award tijdens de ‘MTV EMA 2013’ afgelopen november maar kon de prijs toen helaas niet ophalen. In het interview praat de muzikant onder andere over de verschillen tussen Stromae en Paul (zijn echte naam). Daarnaast vertelt hij ons hoe hij op het idee voor de videoclip van zijn track ‘Formidable’ kwam.

woensdag, 09 april 2014