P. Diddy: party op Ibiza

Rapper P. Diddy wilde naast het opnemen van songs ook van het nachtleven van Ibiza genieten.

P. Diddy (44) herinnert zich een week op Ibiza waarin hij niks anders gedaan heeft dan feesten.

De hip-hop-ster (’I’ll Be Missing You’) maakte deze zeven dagen zijn reputatie als party-animal waar en liet zich meenemen door de partyscene op het eiland. Daarnaast had hij belangrijke afspraken: er stond gepland dat Diddy samen met de Britse house-producent Stuart Price (36, ‘Jacques Your Body’) nummers voor zijn nieuwe album zou opnemen. In plaats daarvan bezocht de muzikant liever de hotspots van het party-eiland. “Ik had dit album waar ik aan moest beginnen. Het heet ‘Divided Soul’ en zal op een dag uitkomen”, vertelde hij tijdens de dancemusic-conference ‘International Music Summit’ in Los Angeles. “Ik heb met Stuart Price en Nellee Hooper gewerkt en we vlogen naar Ibiza om het album op te nemen. We huurden een huis en zouden het in zeven dagen opnemen – maar zodra we een stap in de clubs gezet hadden, kwamen we zeven dagen niet terug naar dit huis.”

Deze onprofessionaliteit vond zijn co-producent niet zo grappig en sprak twee weken lang geen woord meer tegen de muzikant. “Iedereen die Stuart kent weet dat hij zijn werk heel serieus neemt en ik neem mijn en zijn werk ook heel serieus maar het was mijn eerste keer op Ibiza … Het eiland heeft me gepakt. Stuart was een paar weken boos op me maar toen heeft hij het begrepen”, lachte de muzikant.

Hopelijk leiden wilde party’s hem de komende maanden niet af omdat de hip-hopper deze zomer nog moet samenwerken met DJ en producent Guy Gerber (‘One Day In May’) om een album met de naam ‘11:11’ uit te brengen. “Het gaat om de spirituele aspecten van muziek. Vanuit je hart spelen en echte emoties beleven. Ik kijk altijd naar DJ’s en producenten zonder vastgelegd format die onbevreesd zijn. Ik dacht dat het cool zou zijn om met Guy te werken nadat ik van hem gehoord had”, zei P. Diddy.

dinsdag, 29 april 2014