11 awesome maar subtiele make-up tips voor mannen

29 september 2017
Er zijn duizenden make-up tutorials voor meiden te vinden op YouTube, maar voor make-up voor mannen moet je héél goed zoeken wil je iets tegenkomen... Hoe dan?! Make-up is genderloos en dus voor iedereen!
Er zijn ook regelmatig mannelijke celebs die make-up dragen, bijvoorbeeld Adam Lambert en Johnny Depp. Op zoek naar tips? We hebben er hieronder 11 voor je op een rijtje gezet!
1. Fake it ‘til you make it
Een spraytan is een slim en veel gezonder alternatief voor een zonnebank. Een fake tan geeft je een natural glow alsof je net van een zonvakantie terug bent gekomen. Maar naast een natural glow minimaliseert een fake tan ook onzuiverheden, roodheid en littekens. Dit wil je! Zorg ervoor dat je je huid goed gescrubt hebt voor je een spray tan gaat doen, anders krijg je vlekken en dat wil je niet!
2. Wenkies on fleek
Je wenkbrauwen zijn één van de belangrijkste dingen van je gezicht. Zonder je wenkbrauwen lijken je gezichtsuitdrukkingen snel zonder emotie. Een paar volle en dikke wenkbrauwen zien er altijd goed uit bij vrouwen én mannen. Om deze mooi en strak te krijgen moet je ze epileren of trimmen. Voor een natuurlijke maar strakke wenkbrauw heb je de juiste pincet nodig, maar ook een wenkbrauwpotlood in dezelfde kleur als je natuurlijke haarkleur. Hiermee vul je de gaten van je wenkbrauwen in. Als laatste kun je een wenkbrauwgel gebruiken om alles de hele dag in model te laten zitten. Fijn!
3. Bouw je baard op
Mannen die niet gezegend zijn met een volle baard opgelet; wenkbrauwpoeder is dé oplossing voor de gaten in je baard! Poeder wat donkere wenkbrauwpoeder op de kalere plekken in je baard en ze vallen niet meer op!
4. Het draait om de ondertoon
Om een goede foundation te zoeken moet je eerst de ondertoon van je huid weten. Als je dit niet doet, dan kun je oranje uitslaan en je wilt natuurlijk niet dat mensen je als Johnny Depp in ‘Charlie and the Chocolate Factory’ gaan zien... Een snelle trick om je ondertoon te checken is om naar de ader in je pols te kijken. Is deze blauw of paars dan heb je een koele ondertoon. Een groene of olijfgroene ader wijst op een warme ondertoon. En staan goud en zilveren sieraden je allebei goed? Dan is er een grote kans dat je een neutrale ondertoon hebt, lucky you!
5. En je huidtype is net zo belangrijk
Net zoals er verschillende ondertonen zijn, zijn er ook verschillende huidtypes. Om erachter te komen welk huidtype jij hebt kun je een tissue-test doen. Was je gezicht met water en droog deze goed af. Scheur de tissue in vier delen en leg een stukje op je voorhoofd, neus, wang en kin. Als alle vier de stukjes tissue eerst vastplakken en daarna van je gezicht vallen, dan heb je een normale huid. Als alle vier de stukjes gelijk van je gezicht vallen heb je een droge huid. Als alle vier de stukjes vast blijven plakken aan je huid heb je een vette huid. En als laatste; als er stukjes tissue blijven plakken op je neus of kin dan heb je een gecombineerde huid. Wat gebeurt er bij jou?!
6. Licht je donkere kringen op
De make-up techniek die de meeste jongens willen uitproberen is waarschijnlijk deze. Door het gebruik van concealer kun je de donkere kringen onder je ogen lichter maken en camoufleren. Dit is een simpele stap maar het maakt een wereld van verschil. Als je een zware nacht hebt gehad en de volgende ochtend er fris en fruitig uit wilt zien, is concealer je beste vriend!
7. Tap, tap, tap!
Zoals hierboven al omschreven is, is concealer een geniale uitvinding waarvan de uitvinder eigenlijk een award moet krijgen. Maar om je concealer goed aan te brengen moet je een bepaalde techniek gebruiken. In plaats van je concealer uit te smeren moet je zachtjes met je vinger 'tappen'. Op deze manier smeer je de concealer goed uit en is de concealer het meest effectief.
8. Geef de dagcrème met een kleurtje een kans
Om het ultieme effect van natuurlijke en onzichtbare make-up te proberen is een dagcrème met een kleurtje de perfecte uitkomst. Breng het product aan met je vingers op precies dezelfde manier zoals je een normale dagcrème aanbrengt. Je hebt maar een klein beetje nodig om een gezonde glow te krijgen en om je onzuiverheden te bedekken. You'll love it!
9. Maak je ogen wakker
Om eruit te zien alsof je heel lekker hebt geslapen kun je een wimperkruller gebruiken. Hiermee lift je je wimpers waardoor je ogen meer open lijken. Je kan hierna eventueel nog een transparante mascara aanbrengen om je ogen nog meer een boost te geven.
10. Als je van een uitdaging houdt; contouren
Dit is een next level make-up ding wat zelfs bij de Kardashians soms verkeerd gaat, maar door een subtiele contour en highlight kan je je eigen gezicht perfectioneren!
11. Of vergeet gewoon het subtiele en ga los!
Want iedereen kan make-up dragen. Voor sommige mensen is het zelfs een creatieve uitlaatklep om met make-up te spelen. Doe je ding!
Happy blending guys!
categorie:

laatste nieuws

Justin Timberlake zoent bloot in nieuwe video ‘Supplies’! En er speelt ook een wereldster in..

Muziek

Little Mix heeft een nieuwe muziek video gedropt!

news

Martin Garrix geeft concert in Paradiso voor War Child

news

MTV Movie Spotlight: 'Resident Evil: The Final Chapter’

news

Check de previews van de volgende afleveringen!

news

Wat doe je op Zayn zijn verjaardag?!

news

Deze nieuwe Nederlandse talenten móet je in de gaten houden!

news

Gemist 31-12 // MTV <3 Best Of 2016

news