De 10 meest iconische VMA momenten

18 augustus 2018
Van maandag op dinsdag nacht is het zo ver, de VMA's 2018! Het is een van de grootste evenementen van het jaar en ieder jaar gebeurt er wel iets legendarisch. Wij kunnen in ieder geval niet wachten om te zien wat dat dit jaar gaat zijn, maar om de tijd te doden hebben we speciaal voor jou de 10 meest memorabele gebeurtenissen voor je op een rijtje gezet. Dus ga lekker zitten, pak een kop thee en geniet met ons mee.
Ariana Grande – Side to Side (2016)
Het eerste moment waar we op terugblikken is het optreden van Ariana Grande in 2016 met het nummer "Side to Side" waar ze ons mee neemt naar haar spinles.
Maar oei.. wellicht had de zangeres toen een beetje last van een slechte conditie want er kwam bijna geen woord uit. Toen Nicki Minaj even bijsprong voor haar deel van het nummer, had de zangeres even tijd om op adem te komen. Dat was te merken want daarna kwamen de woorden wel weer zingend haar gouden stembanden uit!
Rihanna – Medley (2016)
Vaak wordt er ieder jaar bij de VMA's een speciale artiest even in het zonnetje gezet door middel van een medley waar ze al hun top hits te horen mogen brengen. De eerste die we hiervan bespreken is de Rihanna Medley bij de VMA's van 2016. Ze zong, maar danste vooral op hits zoals "Don't Stop the Music", "Only Girl (in the World)", en "We Found Love".
Maar kunnen we het even hebben over die laarzen?! Die moves?! Dit is een optreden zoals alleen Rihanna dat had kunnen doen, legendarisch.
Nirvana – Lithium (1992)
Voor deze topper in de lijst spoelen we even héél ver terug, namelijk naar 1992. Het is niet alleen een legendarisch optreden vanwege de muzikaliteit, maar ook vanwege alle chaos erom heen; een random stage diver?! De bassist gooit zijn bassgitaar op zijn hoofd?! Vervolgens probeert de zanger op de muziekinstallatie in te hakken?! What the fuck? Zeker eentje voor in de boeken.
Miley Cyrus – We Can't Stop (2013)
Inmiddels is het al 5 jaar terug dat Miley Cyrus het roer omgooide, en haar losbandige periode een kickstart gaf met dit optreden. Het optreden bestaat eigenlijk uit veel rare dingen, veel tong, en veel twerken. Toch werd "We Can't Stop" een hit, ondanks dat veel mensen hier verschillende meningen over hadden.
Justin Timberlake & NSYNC – Medley (2013)
Dit jaar was Justin Timberlake aan de beurt met een uitgebreide medley, en hij maakte er zeker een feestje van. Hij opende de medley met zijn grootste hit op dat moment, "Take Back the Night", en vloog door de rest van zijn repertoire met zijn smooth moves. Het zingen in combinatie met dansen ging hem wél goed af.
Maar wat dit optreden legendarisch maakt is de reünie van NSYNC. De boyband komt hier na ruim een decennia weer samen om twee van hun grootste hits te zingen.
Taylor Swift Best Female Video (2009)
Dit is hét incident dat waarschijnlijk een van de meeste fameuze celebrity feuds aller tijde heeft aangewakkerd, en waar nog steeds geen einde van in zicht is.Kanye West was het niet eens met het feit dat Taylor Swift Best Female Video won, omdat in zijn ogen, Beyoncé de beste video clip had.
We zouden haast vergeten dat het hier allemaal begon, en inmiddels heeft West er al een heel nummer aan gewijd, namelijk famous. Get over it …
Michael Jackson – Medley (1995)
In een Medley van 15 minuten laat Michael nogmaals zien wat hij allemaal in huis heeft, de moves, de zang, en dit allemaal (wat bijzonder is voor de VMA's), zonder een mega show er om heen. Ruim 20 jaar later, is het nog steeds een genot om naar te kijken.
Lady Gaga's Meat Dress (2010)
Vlees. Rauw vlees. Dat is het materiaal van Lady Gaga's outfit voor de VMA's in 2010. En dan hebben we het niet alleen over de jurk; ook de hoed, schoenen en tas deden mee. Dat laatste mocht Cher even vast houden toen Gaga één van de vele awards in ontvangst nam die avond. Wel een interessante outfit keuze voor iemand die vegan is. Wij zullen het tenminste nooit vergeten.
Britney Spears, Christina Aguilera, Madonna, Missy Elliot – Like a Virgin en Work It (2003)
Last but not least, is een optreden waarvan menig mannen én vrouwen harten sneller gingen kloppen. In dit legendarisch optreden recreëren de drie zangeressen het "Like A Virigin" optreden van Madonna uit 1984 en verzegelen dit met een kus. Uiteindelijk maakt Missy Elliot het nog even af met haar grote hit op dat moment; Work It.
Live de VMA's 2018 zien? Check dan deze maandag op dinsdagnacht MTV! Komt dat niet uit omdat je de volgende dag vroeg op moet? Kijk dan dinsdag om 19:00 de herhaling op MTV!
categorie:

laatste nieuws

Dit zijn de genomineerden van de MTV Movie & TV Awards 2019

news

‘Let’s Ketchup’ Recept: Kip Taco (Aflevering 8)

news

‘Let’s Ketchup’ Recept: Scampi Ananas (Aflevering 7)

news

MTV Push mei 2019: leer Lizzo beter kennen!

news

‘Let’s Ketchup’ Recept: Vegan Curry (Aflevering 6)

news

‘Let’s Ketchup’ Recept: Zoete Aardappel Wafels (Aflevering 5)

news

‘Let’s Ketchup’ Recept: Home Made Granola (Aflevering 4)

news

Win biostickets voor de nieuwe film ‘After’

news