‘Let’s Ketchup’ Recept: Kip Taco (Aflevering 8)

13 mei 2019
In deze aflevering van Let's Ketchup maken we kennis met influencer, ondernemer en model Matthias Geerts. Matthias laat het koken meestal over aan zijn vriend, maar deze keer stapt hij de keuken in en maakt hij samen met Kay Nambiar en Rose Bertram gezonde kip taco's.
 
Benieuwd hoe je dit exotische recept maakt? Lees dan verder.
Wat heb je nodig?
 
  • 2 taco's/gordita's van ca. 8 cm
  • 140 gram kipfilet
  • Handje vol sla
  • 1/3 komkommer
  • 50 gram mais
  • Have groene appel
  • 50 gram mango
 
 
Wat moet je doen?
 
Snijd de komkommer en paprika in kleine stukjes en besprenkel het met citroensap gemengd met gedroogde groene kruiden. Hussel het geheel goed door elkaar en laat het even rusten.
 
Hetzelfde doe je met appel; snijd het in fijne stukjes en besprenkel met citroensap. Dit zorgt ervoor dat je appel niet bruin wordt. Snijd de mango vervolgens in blokjes van dezelfde grote en meng met de appel. Voeg vervolgens paprikapoeder en een beetje Himalaya-zout toe aan het mango-appel mengsel. Als het goed is heb je nu een heerlijk zuurzoet mengsel!
 
 
Snijd de kippendijen in kleine stukjes en besprenkel ze met kameleon mix. Bak vervolgens de kip in de pan. Terwijl de kip gaart pak je een tweede pan die je op hoog vuur zet. Wanneer de pan goed heet is doe je de taco's erin. Let op: ze moeten licht aangebakken worden, maar zeker niet verband aan de rand. Bedek vervolgens de mooie bruine taco's met een mango-curry saus, beetje sla, beetje paprika, beetje komkommer en de kip. Voor de finishing touch voeg je wat gesneden peterselie toe als garnering.
 
Tip: Als het nog geen mangoseizoen is, maak dan gebruik van grote mangoblokjes uit het vriesvak of vervang de mango door een stevige perzik.
 
Kortom; een heerlijk recept voor het hele jaar! Enjoy!
categorie:

laatste nieuws

Ex on the Beach: Double Dutch seizoen 6: vanaf 05-04 op MTV

news

De Edisons 2020: alle winnaars en hoogtepunten

news

De 92e Oscars: alle winnaars en hoogtepunten

news

MTV Push februari 2020: Leer Conan Gray beter kennen

news

De 62e Grammy Awards: alle winnaars en hoogtepunten

news

Online terugkijken: alles wat je moet weten

news

MTV Push januari 2020: Leer BROCKHAMPTON beter kennen

news

MTV Push december 2019: Leer Georgia beter kennen

news