Lorde vertelt over nieuw album

Nieuw-Zeelandse belooft 'compleet andere' nummers

Het tweede album van Lorde komt eraan! De 17-jarige zangeres bevestigde donderdag op de Britse radio dat ze werkt aan nieuwe liedjes. Het Nieuw-Zeelandse talent beloofde ‘nog betere nummers’ dan haar eerdere composities.

“Ik denk dat ik in de tussentijd veel heb geleerd als liedjesschrijver. Dankzij die ervaring wordt mijn muziek steeds beter”, verzekert Lorde. “Ik neem mijn werk erg serieus, maar ik ben nog maar net begonnen. En ja, er zullen veel verschillen zijn.”

Sinds de release van haar eerste album, Pure Heroine, is er veel veranderd voor Lorde. Het gigantische succes van de plaat – ze verkocht anderhalf miljoen exemplaren in de Verenigde Staten alleen – gaf haar de mogelijkheid om te reizen en wereldwijd fans te ontmoeten. De artiest probeert deze ervaring te verwerken in haar nieuwe nummers.

“Ik schreef de muziek van mijn eerste album in de wijk waarin ik opgroeide, te midden van vrienden en bekenden”, legt Lorde uit. “Op dit moment zit ik in een andere wereld en leer ik nieuwe mensen kennen.”

Desondanks is de populaire muzikante naar eigen zeggen niet verandert. Daarnaast is de jeugdige ster wars van betutteling. “Ik kan er niet tegen als mensen mij kinderachtig behandelen. Het gebeurt met veel vrouwen, maar ik hou niet van die dingen.”
Copyright: Cover Media 2014

donderdag, 05 juni 2014