will.i.am: we moeten vernieuwen

'The Black Eyed Peas moeten gesprek van de dag zijn'

Will.i.am weet nog niet wat de toekomst voor The Black Eyed Peas in petto heeft.

De uitbundige producent en artiest brak door met de hiphopformatie die na de hit Where is the Love? in 2003 de internationale hitlijsten domineerde. Met een mix van pop, rap en elektronische muziek bracht de band bovendien een nieuw geluid.

Hoewel The Black Eyed Peas’ laatste album van 2010 dateert, is de band nog steeds actief. Frontman will.i.am wil alleen nieuwe muziek uitbrengen als het compleet vernieuwend is.

“We zoeken op dit moment naar een nieuwe samenstelling en proberen erachter te komen wat we als Peas gaan doen”, vertelde de 39-jarige Amerikaan op Capital FM. “In 2008 zei ik: ‘jongens, electro is de bom’. De anderen wisten niet waar ik het over had. Toen vertelde ik over David Guetta en hoe wij ook zulke nummers konden maken.”

Terwijl The Black Eyed Peas op een laag pitje staat, is will.i.am inmiddels een bekende televisiepersoonlijkheid geworden dankzij The Voice. In de Britse en Australische edities van de populaire talentenshow fungeerde de markante ster als jurylid. Toen hij ook nog manager werd van Cheryl Cole, kreeg will.i.am de reputatie van ‘drukste man in de showbizz’.

Ondanks zijn volle agenda, heeft de muzikant altijd tijd om nieuwe ideeën voor The Black Eyed Peas te spuien. “We moeten nu iets doen wat nog niemand eerder heeft gedaan. Als we niet het gesprek van de dag zijn, heeft het geen zin”, aldus will.i.am.
Copyright: Cover Media 2014

donderdag, 05 juni 2014