Justin: moet fouten onder ogen zien

Justin Bieber heeft spijt van racistische video

Justin Bieber vond verantwoordelijkheid nemen voor zijn racistische video’s ‘een van de moeilijkste dingen’ ooit.

Deze week doken twee oude video’s op waarin een jonge Justin grappen maakt en het woord ‘nigger’ gebruikt. In het laatste filmpje dat uitlekte, grapte de popster dat hij lid zou worden van de Ku Klux Klan.

“Ik moet verantwoordelijkheid nemen voor mijn daden”, liet de 20-jarige zanger weten aan The Sun. “Mijn fouten onder ogen zien, was een van de moeilijkste dingen die ik ooit heb moeten doen.”

De Britse tabloidkrant was het eerste medium dat de tweede belastende video publiceerde. De Canadese zanger heeft inmiddels uitgebreide excuses aangeboden via Twitter.

“Ik hoop dat andere 14-jarigen beseffen wat de gevolgen zijn van zulke uitspraken en niet dezelfde fout maken”, schreef Justin. “Nogmaals, het spijt me dat ik mensen heb gekwetst.”

De zanger zou zijn mentoren Will Smith en Usher al eerder op de hoogte hebben gesteld van de controversiële beelden. Usher liet zijn pupil prompt archiefbeelden van racistische acties zien, zodat hij besefte welke verschrikkingen mensen hebben meegemaakt. .
Copyright: Cover Media 2014

donderdag, 05 juni 2014