LINE-UP MTV Presents ENCORE FESTIVAL COMPLEET

Jeremih, Ty Dolla $ign, DJ Jazzy Jeff, GANZ, Maydien en Waldo toegevoegd aan programma!

Met toevoeging van Jeremih, het Nederlandse live-debuut van Ty Dolla $ign, DJ Jazzy Jeff, GANZ, Maydien en Waldo is de line-up van de eerste editie van MTV Presents Encore Festival compleet. Encore Festival vindt plaats op zondag 31 augustus op de NDSM-werf in Amsterdam en biedt het publiek een combinatie van vooraanstaande live artiesten en dj’s uit binnen- en buitenland op maar liefst drie podia. Kaarten voor dit nieuwe outdoor festival, waarbij hiphop en R&B centraal staan, zijn verkrijgbaar via Ticketmaster Nederland.

Encore Festival komt voort uit Nederlands’ meest succesvolle clubavond ENCORE in de Melkweg. De unieke insteek, waarbij het om meer dan alleen feesten draait, wordt doorgevoerd in het festival en net als de wekelijkse clubavond is ook Encore Festival een platform voor de subcultuur. Die unieke invalshoek is ook precies wat Encore Festival toevoegt aan het zomerse festivallandschap: een dansfestival in combinatie met alleen de beste en meest veelbelovende live-acts en dj’s uit het hele spectrum van hiphop, R&B en aanverwante stijlen.

Voor sensuele optredens en sexy nummers ben je bij ladykiller Jeremih aan het goede adres. Vanaf de release van zijn debuutsingle ‘Birthday Sex’ is de ster van de R&B-zanger rijzende. Ty Dolla $ign maakt zijn Nederlandse live-debuut tijdens Encore Festival! De uit Los Angeles afkomstige zanger, songwriter, producer én multi-instrumentalist speelde zich dit jaar in de kijker van het grote publiek met zijn succesvol ontvangen ‘Beach House’ EP.

DJ Jazzy Jeff * is niet alleen bekend van de hits ‘Summertime’, ‘Ring my bell’ en ‘Yo Home to Bel Air’, die hij samen met Will Smith alias de *Fresh Prince maakte voor de gelijknamige televisieserie, maar staat ook bekend als één van de beste dj’s ter wereld. Het Nederlandse beats-wonderkind GANZ studeerde aan het conservatorium en liet zich inspireren door zijn grote helden Rustie en Hudson Mohawke. De Amerikaan Karom Robinson a.k.a. Waldo is, naast Sango, The SEVENth, Josse en Amos Rase, oprichter van het uit Michigan afkomstige dj-collectief/label AGO. Het geluid van Waldo is het beste te omschrijven als experimentele hiphop gecombineerd met dito teksten.

Weer genoeg redenen waarom jij de eerste editie van MTV Presents ENCORE FESTIVAL niet mag missen!

Zondag 31 augustus 2014
MTV Presents Encore Festival met o.a. Jeremih, Ty Dolla $ign, Kid Ink, Pusha T, DJ Jazzy Jeff, Vic Mensa, Adje, Mack Wilds, Waldo & Sango, Full Crate x Mar, Jayh, Jacques Greene, Maydien en Pink Oculus + dj’s WaxFiend, Prime, 4Korners, Abstract, Cream, Djoevenile & Slick, Drivah, Irwan, KidQ, Sake, Shintaro, Snelle Jelle, SP, KidQ, Wantigga, Rancido, Cincity, Flava, SMP en Washington + mc’s 4SHOBANGERS, Leeroy, Marboo, Ron Simpson en MC Spider
Entree: € 35,- (excl. servicekosten)
Kaartverkoop via www.encorefestival.nl, www.ticketmaster.nl en de Facebook-pagina van ENCORE.

vrijdag, 06 juni 2014