Bradley Cooper vond vreetregime gruwelijk

Extra pondjes maakten van American Sniper zware opdracht

Bradley Cooper vond het gruwelijk om zwaarder te worden voor de film American Sniper. Voor de actieprent, waarin hij elitemarinier Chris Kyle speelt, kreeg de 39-jarige acteur een flink dieet voorgeschoteld. Dagelijks kreeg hij meer dan een verdubbeling van zijn dagelijkse portie calorieën binnen.

Het vreetregime voor de extra pondjes was allesbehalve een pretje, vertrouwde Bradley de makers van Entertainment Tonight toe. “Het was best gruwelijk”, verzuchtte hij. “Ik kwam ongeveer achttien kilo aan. Daar ben ik nu zo’n negen van kwijt. Ik at vijfduizend calorieën per dag en deed alles om recht te doen aan Kyle.”

De door Clint Eastwood geregisseerde film is gebaseerd op American Sniper: The Autobiography of the Most Lethal Sniper in U.S. Military History, de autobiografie van de inmiddels overleden marinier Kyle. De militair zou de meest dodelijke scherpschutter uit de Amerikaanse geschiedenis zijn geweest. Zelf vond hij ook de dood door een kogel, naar verluidt afgevuurd door een getraumatiseerde veteraan die hij wilde helpen.

Voordat het soldatendrama in de bioscoop verschijnt, is Bradley eerst te horen in de Guardians of the Galaxy. In de Marvel-film van James Gunn spreekt hij de stem in van criminele wasbeer Rocket Raccoon. Volgens Bradley was deze filmrol voorbestemd, omdat het sciencefictionpersonage was geïnspireerd op het nummer Rocky Raccoon van The Beatles.

“Om een of andere reden grijpt dat lied mij aan. Het is belachelijk, maar het verwoest me gewoon”, vertelde Bradley. “Toen ik dit James vertelde, zei hij dat het de inspiratie was voor het personage. Ik weet niet of hij de waarheid sprak, maar als het klopt, is het krankzinnig.”

Guardians of the Galaxy verschijnt 13 augustus in de Belgische bioscopen.
Copyright: Cover Media 2014

donderdag, 24 juli 2014