Questlove wil dat nieuwe hiphop wordt omarmd

Roots-drummer legt zich neer bij Iggy Azalea

Rappers van de oude garde moeten zich neerleggen bij de veranderingen in hiphop. Dat vindt The Roots-drummer, dj en muziekproducent Questlove. “Wij als zwarte mensen moeten accepteren dat hiphop een aanstekelijke cultuur is. Als je ergens van houdt, moet je het vrijlaten”, zegt Questlove in het Amerikaanse tijdschrift Time.

De 43-jarige Questlove reageert hiermee op de populariteit van de Australische blanke rapper Iggy Azalea. “Het nummer Fancy is een omslagpunt en een van de nummers die ons laat zien dat we ons moeten neerleggen bij het feit dat de hiphop zijn vleugels heeft uitgeslagen”, zegt de muzikant over de hit van Azalea.

Toch heeft ook Questlove kritiek op de Australische. “Ik ga niet liegen, ik kan me ook vinden in de twijfels die ik op het internet lees. Maar ik laat Iggy zichzelf zijn.” Zo vindt hij dat de rapper, die bekendstaat om haar unieke stemgeluid en uitspraak, haar Australische accent niet moet verhullen. “Ik hoop dat ze dat ontgroeit en in haar eigen dialect rapt, dat vind ik cooler. Maar Fancy is wel de hit van de zomer.”
Copyright: Cover Media 2014

zaterdag, 26 juli 2014