Sheeran: Mijn muziek verandert

Ed Sheeran probeert nieuwe dingen uit

Ed Sheeran wil met zijn nieuwe album dingen een beetje opschudden. De Britse zanger probeerde met zijn nieuwe hit Sing een ander geluid te laten horen, verklaarde hij tegenover MTV.

“Ik vind dat je jezelf blijvend moet verbeteren”, filosofeerde de roodharige artiest. “Sing stond het verste af van mijn eerdere werk. Ik wil liever dat mensen over me praten dan niet, dus bracht ik een lied uit dat iedereen verbaast.”

Ed kreeg lyrische kritieken op zijn eerste album, +, maar de popster ziet altijd kans zichzelf te verbeteren. “Het was eigenlijk best makkelijk om een beter album af te leveren. Mijn eerste album was een geweldige opstap. Maar ik ben geëvolueerd als muzikant. Mijn smaak is veranderd en mijn ervaringen zijn anders”, lichtte hij zijn nieuwe plaat, X, toe.

Een ander lied van X album dat de handen op elkaar krijgt, is Don’t. Het rauwe, boze lied zorgt bovendien voor speculaties over wie Ed zingt. Over de inspiratiebron houdt de 23-jarige zanger zijn kaken stijf op elkaar, maar hij zegt wel wat een goede vriendin erover dacht.

“Toen ik het haar liet horen, zei ze blij te zijn dat ze mij nooit heeft geïrriteerd. Dat zal ze voorlopig ook niet doen”, grapte hij. “En dat wil wat zeggen want ze schrijft erg harde liedjes.”
Copyright: Cover Media 2014

maandag, 28 juli 2014