Wildcard spotlight: Yellow Claw

Elke dag zetten we een genomineerde voor de EMA Social Wildcard in de spotlight. Vandaag: Yellow Claw!

Yellow Claw word voor het eerst bekend in 2010, nadat ze host worden van ‘The Yellow Claw Thursday Night Party’ in de Jimmy Woo. In 2012 en 2013 brengen ze een aantal succesvolle singles uit die in de charts van Belgie en Nederland verschenen. Ook treden ze in die tijd op verschillende Nederlandse festivals op zoals Dirty Dutch, Latin Village en Solar. Ze mogen vervolgens optreden in Miami en Berlijn waar de Amerikaanse DJ/producer Diplo interesse toont.

In 2013 tekent Yellow Claw bij Diplo’s label: Mad Decent. Hun eerste internationale EP ‘Amsterdam Trap Music’ komt in Maart 2013 uit. Ze nemen deel aan Diplo & Friends, Diplo’s wekelijkse show op BBC Radio 1 en speelden tijdens Tomorrowland. In datzelfde jaar (2013) verschijnt hun tweede EP: ‘Amsterdam Twerk Music’.

Nadat ze eind 2013 getekend hebben bij Spinnin Records komt het trio met hun eerste internationale single: ‘Shotgun’. Tussen al het success door, touren ze ook nog door de US.

Fun fact: Eén van de leden is een succesvolle filmregisseur. Hij heeft inmiddels verschillende prijzen gewonnen voor zijn werk.

Volg Yellow Claw op Twitter / Facebook / Instagram en vergeet niet #NominateYellowClaw en #MTVEMA te tweeten om Yellow Claw als 5e genomineerde voor de Best Dutch Act te kiezen! Je hebt geen flauw idee hoe of wat? Lees dan hier alles wat je moet weten!

donderdag, 11 september 2014