The Ride is terug!

We duiken in het leven en de muziek van Enrique Iglesias!

Klaar om achter de schermen te kijken met Enrique Iglesias ?

MTV brengt de beroemde muziekdocumentaireserie The Ride terug. We beginnen op 29 september met Iglesias maar je kunt heel oktober ook naar andere artiesten kijken. De serie geeft je een intiem kijkje in het leven van grote namen in de industrie en documenteert belangrijke momenten in hun carrière en wat zij hun meest transformerende doorbraakmoment vinden.

De eerste stop maken we bij Enrique. De zanger werd in 1975 geboren in Spanje en is de zoon van de populaire Spaanse zanger Julio Iglesias. De zanger groeide voor een groot gedeelte op in Miami en begon als tiener met zingen. Hij bracht zijn titelloze debuutalbum in 1995 uit en, net als al het werk daarna, dat werd een groot success. Begin 2012 had Iglesias wereldwijd meer dan 60 miljoen albums verkocht. Z’n grootste hits zijn onder andere “Bailamos”, “Rhythm Divine”, ‘Be With You”, “Escape”, “Maybe”, “Don’t Turn Off The Lights” en “Hero”. Maar als je alles denkt te weten over de latin pop sensatie check hier dan maar wat coole facts van onze documentaire:

• Enrique’s opa was gekidnapped door rebellen in Spanje.
• Toen Enrique begon met het schrijven en opnemen van muziek deed hij dat stieken en weigerde hij zijn achternaam te gebruiken zodat mensen zich er niet mee zouden bemoeien of een mening zouden vormen voordat hij er klaar voor was.
• Enrique tekende zijn eerste platendeal, voor drie albums, voordat hij z’n vader had verteld dat hij überhaupt met muziek bezig was.
• Na een aantal jaren zonder hit vocht Enrique om “I Like It” op z’n eerstvolgende album, Euphoria, te krijgen. Het was zijn eerste samenwerking met Pitbull en het werd een enorme hit.
• Het nummer “Bailando” is z’n 25e #1 hit in de Latin charts.

Kijk op maandag 29 september om 20.50 uur naar The Ride, alleen op MTV!

woensdag, 17 september 2014