Coming Out Day: inspiratie van celebs

 • Ellen Page: "Ik ben vandaag hier, omdat ik lesbisch ben en omdat ik misschien iets kan veranderen, om mensen te helpen een makkelijkere en hoopvollere tijd te hebben. Ik geloof dat ik een persoonlijke verplichting en sociale verantwoordelijkheid heb."

 • Neil Patrick Harris: "Ik ben blij alle geruchten en misverstanden te kunnen te verjagen en ik ben heel trots om te kunnen zeggen, dat ik een zeer tevreden homoseksuele man ben, die zijn leven leeft en het geluk heeft om met geweldige mensen in een business te werken, waar ik van hou."

 • Jodie Foster: "Ik hoop dat jullie vandaag niet op een grote coming-out-speech hebben gehoopt, omdat ik mijn Coming-out duizend jaar geleden, in de steentijd, al gedaan heb. In die vreemde tijden waarin een breekbaar jong meisje zich openstelde tegen haar vertrouwde vrienden en familie, collega's en dan, stukje bij beetje, vol trots aan iedereen die haar kent, tot uiteindelijk iedereen die ze ontmoet. Maar nu wordt er blijkbaar verwacht van elke beroemdheid om in een persconferentie details van hun privéleven te vertellen. Jullie zullen misschien verrast zijn, maar ik ben niet Honey Boo Boo Child."

 • Adam Lambert: "Ik denk niet dat iemand verrast zal zijn te horen dat ik homo ben. Ik ben trots op mijn seksualiteit. Ik omarm het. Het is gewoon onderdeel van mij."

 • Lance Bass: "Ik wist dat ik in een populaire band zat en ik had de carrière's van vier andere jongens in mijn hand en ik weet dat als ik het ooit liet merken of zelfs hardop zei (dat ik homo was), dat dat alles zou overstemmen. Ik ben meer vrij en gelukkig dan ik ooit in m'n leven geweest ben. Ik ben gewoon gelukkig."

 • Anderson Cooper: "Het feit is, ik ben homo, altijd al geweest, zal ook altijd zo blijven en ik zou niet gelukkiger, trotser en comfortabeler zijn met wie ik ben."

 • Tom Daley: "Afgelopen lente veranderde mijn leven drastisch toen ik iemand ontmoette en ik me zo gelukkig en veilig voelde, en alles voelt gewoon geweldig. En die iemand is een jongen… Mijn hele wereld veranderde in dat moment."

 • Ellen Degeneres: "Yep, ik ben homo. Ik voel me compleet op m'n gemak met wie ik ben, en ik hoef niet bang te zijn of iets m'n carrière zal schaden als het uitkomt, omdat ik er nu zelf controle over heb - soort van."

 • Frank Ocean: "In de afgelopen 3 jaar heb ik geschreeuwd naar mijn maker, geschreeuwd naar de wolken, voor een verklaring. Genade misschien wel. Vier zomers terug, ontmoette ik iemand. Ik was 19. Hij ook. We brachten die zomer en de zomer daarop met elkaar door. Bijna elke dag... Ik sliep vaak naast hem. Tegen de tijd dat ik me realiseerde dat ik verliefd was, was het kwaadaardig. Het was hopeloos. Er was geen uitweg."

 • Matt Bomer: "Ik wil in het bijzonder mijn prachtige familie bedanken: Simon, Kit, Walker, Henry. Bedankt dat jullie me geleerd hebben wat onvoorwaardelijke liefde is. Jullie zullen altijd mijn meest trotse prestatie zijn."

 • Ricky Martin: "Ik zeg met trots dat ik een gelukkige homoseksuele man ben. Ik ben gezegend om te zijn wie ik ben. Om door te leven zoals ik tot vandaag deed, zou indirect de gloed waarin mijn kinderen geboren zijn dempen."

 • Most popular videos

  Ook beroemdheden hebben het niet makkelijk als ze willen vertellen dat ze homoseksueel zijn.

  Het Coming-out proces is een moeilijk proces. Ook sterren als Neil Patrick Harris, Ellen Page en Frank Ocean moesten alle moed verzamelen om publiekelijk uit te komen voor hun sexuele geaardheid. Ook nu zijn beroemdheden bang dat ze door uit de kast te komen, hun carrière kunnen schaden. Dat vinden wij jammer!

  MTV steunt alle vormen en maten van LGBT en daarom besteden wij graag aandacht aan dit belangrijke moment in het leven van vele jongeren. Op zaterdag 11 oktober was het wereldwijd Coming Out Day.

  Bekijk hier ons fotoalbum van moedige celebs die uit de kast zijn gekomen en hoe ze dat verteld hebben!

  vrijdag, 10 oktober 2014