MTV loves Chef'Special

Elke week zetten we een genomineerde voor de EMA Best Dutch Act in de spotlight. Deze week: Chef'Special!

Chef'Special werd in 2008 gevormd door de vijf muzikalevrienden Joshua Nolet, Wouter Prudon, Wouter Heeren, Guido Joseph en Jan Derks. Hun muziekstijl is een combinatie van verschillende genres, zoals funk, rap, pop, rock en een beetje reggae en ska.

In 2008 tourde Chef’Special met hun tourbus The Mrs. door Europa. In november 2009 werd de EP “Hungry” uitgebracht, die tijdens een concert gepresenteerd werd in het Patronaat, Haarlem.

In oktober 2010 kwam Chef’Special met een nieuwe single, ‘Airplaying’. Met dit nummer wordt de band begin 2011 door radiozender 3FM tot Serious Talent uitgeroepen. In maart 2011 kwamen ze met een nieuwe single, genaamd ‘Scribblin’. In diezelfde maand was ook de release van hun debuutalbum: ‘One for the Mrs.’ Het album is dus een eerbetoon aan de oude tourbus, The Mrs…

Chef’Special treedt dat jaar op festivals en venues in en buiten Nederland op. Het tweede album, Passing through, kwam in 2014 direct binnen op nummer 1 in de Nederlandse Album Top 100. De eerste single van het album’ In Your Arms’ werd een grote hit. Deze single schreef Joshua, de zanger van de band, voor zijn overleden vader. De hit heeft inmiddels platinum status bereikt. Vorig jaar gaf de band een bijzonder optreden in de MTV Mobile Store in Amsterdam tijdens de MTV Music Week.

Vind jij Chef’Special ook helemaal te gek? Zorg dan dat je als een gek gaat stemmen! Chef’Special is genomineerd voor ’Best Dutch Act’!

Je kunt hier zo vaak als je wilt je stem uitbrengen voor de EMA!

Volg Chef’Special op Twitter / Facebook

maandag, 13 oktober 2014