MTV Push: Echosmith - week 4

Deze week vertelt onze MTV Push Act van november Echosmith over hun hit 'Cool Kids' en het ontstaan van hun debuutalbum.

Zelfs voordat Echosmith hun debuutalbum Talking Dreams uitbracht in 2013 begon de alt-pop band uit Los Angeles – bestaande uit broers en zus Jamie (vocals/gitaar), Sydney (vocals/keyboard), Noah (vocals/bas) en Graham (drum) Sierota – al naam voor zichzelf te maken. Hun doorbraaksingle ‘Cool Kids’ debuteerde in de Amerikaanse Billboard Top 100 en ze waren onderdeel van de Vans Warped Tour in 2013 en 2014.

De broers en zussen groeiden op in een muzikale familie en kregen daar invloeden mee van Coldplay, The Smiths, U2, Joy Division en Fleetwood Mac. Het viertal heeft al veel aandacht gekregen als opkomende band, waaronder erkenning van MTV (US) als een ‘2014 Artist to Watch’ en een voor SXSW gefilmde Woodie Awards-performance. Daarnaast is hun muziek te horen in het vierde seizoen van ‘Awkward’.

En nu zijn ze MTV’s november 2014 internationale PUSH artiest! Check de hele maand MTV voor exclusieve interviews en meer!

maandag, 24 november 2014