Local Hero: Boef

24 mei 2017
Hij breekt overal records, wordt miljoenen keren gestreamd, wint talloze awards en is niet te stoppen! 2017 lijkt het jaar van Boef te zijn en daarom is hij de Local Hero van deze week!
Rapper Boef heeft zich in een korte tijd naar de top gewerkt in de muziekindustrie. Sinds 2014 is Boef hard bezig met het opbouwen van zijn carrière. In 2016 brengt hij zijn eerste EP ‘Gewoon Boef’ uit die op nummer 4 belandt in de Nederlandse Album Top 100. Naast het grote succes van zijn EP, wordt Boef ook een groot succes op YouTube met meer dan 300.000 (!) abonnees voor zijn kanaal.
Begin dit jaar lanceert Boef zijn debuutalbum ‘Slaaptekort’ en als verwacht is het opnieuw een groot succes. Zijn eerste single ‘Habiba’ wordt 374.000 keer beluisterd in 1 dag. Hier houdt het zeker niet bij op want alle 16 tracks van zijn album komen binnen in de top 20 van Spotify en zo wordt zijn album het meest gestreamde album in één dag in Nederland. Met in totaal 4,2 miljoen streams op de dag van de release verbreekt ‘Slaaptekort’ ook het record van Ed Sheeran, die voorheen het record op zijn naam had staan. Daarnaast behaalt Boef de 28ste plek van de meest gestreamde artiesten wereldwijd. Als klapper op de vuurpijl behaalt ‘Slaaptekort’ de platina status voor de verkoop van meer dan 40.000 exemplaren.
Zoals we al eerder zeiden lijkt het erop dat 2017 zeker het jaar van Boef is. Deze week werden de jaarlijkse FunX Music Awards uitgereikt in Paradiso en ging Boef naar huis als grote winnaar met vier awards; waaronder die voor Artist of The Year en Best Video voor 'Habiba'. Eerder wist hij ook voor dezelfde track de 3FM Award voor Beste Video binnen te halen. Boef ís een winnaar en wij kunnen niet wachten wat hij nog meer in petto voor ons heeft. Tot die tijd kun je genieten van zijn allernieuwste muziekvideo (net uitgebracht) voor de track ‘Slapend Rijk’ met Sevn Alias. Check ‘m hieronder!

Boef, DJ Youss-F & F1rstman - Overal

Sevn Alias - Ma3lish

categorie:

laatste nieuws

MTV Fit: In 10 weken fit met Kay en Fannetiek!

news

10x het beste van de ‘10 year challenge’

news

Ariana Grande-update: een wel héle bijzondere tattoo en nieuwe muziek

news

Lindsay Lohan’s Beach Club: binnenkort op MTV

news

5 bruiloften die (waarschijnlijk) gaan plaatsvinden in 2019

news

Wat doet de Awkward-cast nu?

news

'Bohemian Rhapsody' grote winnaar Golden Globes 2019, ook prijs voor Lady Gaga

news

Verwachten Kim K en Kanye een vierde kind?

news