MTV Push: Kwabs

Check hier de nieuwe clip en een behind-the-scenes van onze MTV Push artiest van februari 2015: Kwabs

De 24-jarige Kwabs (a.k.a. Kwabena Adjepong) is geboren en getogen in Zuid-London. Toen hij klein was hoorde hij alles van blues tot klassieke soul tot alternatieve rock en electro-pop maar Kwabs wist later zijn eigen stijl te ontwikkelen. “Ik heb altijd van soul en gospel gehouden maar ik dacht dat het cool zou zijn om die stem voor een andere achtergrond te plaatsen,” legt hij uit. “Ik wilde nooit iets maken wat oud zou klinken.”

Met z’n zware baritonstem bovenop synths en beats, is Kwabs’ stijl uniek en overtuigend. Zijn single uit 2014 ‘Walk’ is door heel Europa een hit geworden en stond zelfs op nummer 1 in Duitsland. Hij laat zich dmv headline shows en festival optredens van z’n beste kant zien en heeft onder andere op Glasonbury, Reading & Leeds & Wireless gestaan en stond op de BBC Music Sound of 2015 shortlist.

Kwabs omschrijft ‘Walk’ als z’n ‘intentieverklaring’ – en met z’n eerste album die onderweg is, denken we dat hij graag een grote muzikale artiest wil worden. Daarom is hij MTV PUSH act voor februari 2015! Blijf de hele maand deze pagina checken voor exclusieve filmpjes inclusief live-optredens van ‘Walk’ en een wandeling door London met Kwabs.

donderdag, 05 februari 2015