MTV EUROPE = 30 JAAR!

1 augustus 2017
In 1987 wordt MTV Europe opgericht als Europese tak van MTV Networks. Wat begon als een experiment met een minimaal budget is uitgelopen tot een groot succes dat de afgelopen 30 jaar voor behoorlijk wat spraakmakende hoogtepunten en iconische momenten heeft gezorgd. We did it!
VJ's
Een deel van het succes is te danken aan onze oud-VJ's die met passie de beste entertainment bij jullie thuis in de huiskamer brachten. We spraken Barbara Karel, Dennis Weening, Evelien Bosch, Nadia Poeschmann, Seth Kamphuijs en Tess Milne om het te hebben over die 'goede oude tijd'. Check de video hierboven!
Shows
Niet alleen de VJ's hebben MTV Europe het succes gemaakt dat het vandaag de dag is, ook Europese MTV-shows gaven ons een duw richting de top. Denk bijvoorbeeld aan:
- Geordie Shore: de lads en lasses uit Newcastle laten al seizoenen lang zien hoe je moet feesten en hotties moet versieren. En met succes, Geordie Shore is één van de meest succesvolle shows ooit en kent inmiddels vele spin-offs.
- Ex On The Beach & Ex on the Beach Double Dutch: laat knappe mensen met zijn allen in een villa op een zonnig locatie, laat de tablet of terror regelmatig een ex aanspoelen en je hebt een succesvol programma.
- Just Tattoo Of Us: Charlotte Crosby was al dé gangmaakster in Geordie Shore en ook nu weet ze samen met Stephen Bear een show neer te zetten die we nooit meer zullen vergeten. In JTOU bepalen duo's voor elkaar welke tattoo ze krijgen, hoe groot die wordt en op welke plek die komt te staan. Daar komt uiteraard de nodige drama en shockmomenten bij kijken..
MTV EMA
Oké, de MTV EMA kwamen pas 8 jaar nadat MTV Europe was opgericht maar dat maakt het niet minder belangrijk. In 1994 werd de eerste editie van de MTV EMA gehouden in Berlijn en is sindsdien uitgegroeid tot dé awardshow van Europa. Dat gebeurt natuurlijk niet zomaar; daar gaan heel wat iconische momenten in de muziekgeschiedenis aan vooraf. Wij sommen 5 van de meeste iconische EMA-momenten voor je op:
- 1998: De Spice Girls laten iedereen zien wat girlpower is door zowel de EMA voor 'Best Pop Act' als voor 'Best Group' te winnen tijdens de vijfde editie in Milaan.
- 2003: Host Christina Aguilera opent de show verkleed als non, waarna ze, als de eerste noten van 'Dirrty' te horen zijn, zich binnen enkele seconde omtovert tot een schaarsgeklede jongedame en een opening neerzet om nooit meer te vergeten.
- 2003: Beyoncé maakt haar EMA-debuut performance als solo-artiest met de inmiddels grote hit 'Baby Boy'.
- 2008: Katy Perry opent de show op een gigantische lipstick én verandert tijdens de show 12 keer van outfit.
- 2013: Host Miley Cyrus steekt tijdens de liveshow in Amsterdam een joint op.
Zondag 12 november vindt alweer de 23e editie van de MTV EMA plaats in London! Kom maar op met die iconische momenten en geschiedenis schrijvende optredens.
categorie:

laatste nieuws

MTV Fit: In 10 weken fit met Kay en Fannetiek!

news

5 nieuwe kerstalbums om je in de Christmas spirit te krijgen

news

Zeven bizarre details in 'thank u, next' van Ariana Grande

news

Easter eggs in de video van Mark Ronson en Miley Cyrus: Nothing Breaks Like a Heart, die je waarschijnlijk gemist hebt

news

Ook in 2018 domineert Nederlandse hip hop in de toplijst van Spotify

news

De leukste koosnaampjes van celebrity-koppels

news

Huwelijksproblemen in Teen Mom: Catelynn en Tyler nemen een break

news

Teaser: Miley Cyrus kondigt nieuwe muziek aan

news