Zondige zevende Valtifest

21 mei 2014
Op de NDSM-werf wordt op 6 september voor de zevende maal het festivalseizoen op uitbundige wijze afgesloten door Valtifest, het enige echte Amsterdamse stadsfestival, waarbinnen een vernieuwende elektronische muziekprogrammering hand in hand gaat met creativiteit, humor, vrijheid en een jaarlijks vernieuwd thema. Dit jaar veranderen De Zeven Zonden de NDSM-werf in een zinderend voorportaal van de hel, dan wel in de zevende hemel.
Het mystieke getal zeven loopt als een rode draad door de 2014 editie van Valtifest. Zeven is het getal van de goddelijke perfectie, de week bevat zeven dagen, de mens heeft zeven chakra's, de regenboog heeft zeven kleuren, toonladders bevatten zeven stamtonen en Sneeuwwitje had zeven dwergen. Zeven is magisch. MTV en Meubel Stukken zijn er trots op dat zij zeven jaar geleden de eersten waren die de potentie van de NDSM-werf als festivallocatie hebben gezien en dat Valtifest zeven jaar later nog steeds één van 's lands meest besproken evenementen is.
Dit jaar zijn De Zeven Zonden het thema. Met de voor Valtifest zo kenmerkende knipoog vormen Hebzucht, Gemakzucht, Lust, IJdelheid, Jaloezie, Wraak en Vraatzucht de leidraad voor de programmering, de communicatie, de vormgeving, de aankleding, de decors en natuurlijk de strikte dresscode voor het publiek. De afgelopen zeven dagen hebben de zeven hosts van de Valtifest-podia ieder hun zonde opgebiecht. De hebzucht van Speedfreax, de gemakzucht van Tom Trago, de wraaklust van RAUW, de lust van Club NYX, de jongens van De Jeugd van Tegenwoordig zijn natuurlijk de ijdelheid zelve, terwijl het Smirnoff-podium in het teken staat van jaloezie en het Wijntheater van vraatzucht.
Valtifest heeft besloten ook in de zondeval gewoon tot het uiterste te gaan door er doodleuk een extra zonde aan toe te voegen… Roddelen! Dat laatste heeft de afgelopen dagen al voor heel wat opwinding gezorgd. Verschillende media hebben de vuige roddel overgenomen dat het hebzuchtige Speedfreax gekocht zou zijn door SFX. Dat is geheel niet waar. De hoofdzonde van Tom Trago mag dan gemakzucht zijn, hij heeft zeker geen afspraak met Madonna misgelopen door zich te verslapen. Het maakt dat Valtifest ook anno 2014 weer het meest eigenwijze en spraakmakende festival van Nederland is. Het uitermate zondige programma wordt binnenkort opgebiecht.
De hosts en hun zeven zonden:
Rauw - Wraak
Speedfreax - Hebzucht
De Jeugd van Tegenwoordig - IJdelheid
Tom Trago - Gemakzucht
Club NYX - Lust
Smirnoff Stage - Jaloezie
Wijntheater - Vraatzucht
Valtifest: Zeven Zonden
Zaterdag 6 september 2014
NDSM-werf, Amsterdam Noord
13:00 - 23:00 uur
Tickets: 45 euro
Tickets hoop je hier!
Check www.valtifest.nl en volg www.facebook.com/valtifest voor tickets, dresscode & info.

laatste nieuws

#1-DJ van de wereld Martin Garrix gaat optreden tijdens de MTV EMA 2016!

Nieuws

Dingen in Harry's gezicht gooien is not done

Nieuws

#KanyeDay was heel erg.. ‘Kanye’

Nieuws

#MTVSpotifriday: Camila Cabello, Jonas Blue, Cheat Codes, Muse

Nieuws

#MTVSpotifriday: DNCE, Zara Larsson, Teske, Harry Styles

Nieuws

#MTVSpotifriday: Fifth Harmony, Foo Fighters, Major Lazer, Kovacs

Nieuws

#MTVSpotifriday: Jax Jones, Demi Lovato, Royal Blood, Lucas & Steve

Nieuws

#MTVSpotifriday: Niall Horan, Mr. Probz, Imagine Dragons, Sevdaliza en meer

Nieuws