MTV Push: Shawn Mendes

April overlaadt je met exclusieve live-performances en interviews met Shawn Mendes!

Bij artiesten als deze moeten we altijd even bij onszelf nagaan of we onze tijd niet verdoen met luieren; singer-songwriter Shawn Mendes had op z’n 16e al miljoenen social media volgers met zijn diepe teksten en complexe sound.

Shawn is geboren in Toronto, Canada, en is de afgelopen jaren steeds bekender geworden bij een groter publiek door cover songs te posten op verschillende video-sharing-sites. Misschien hielp het ook wel een beetje dat Ed Sheeran zo’n fan van de jongen was dat hij Shawn naar LA liet vliegen zodat ze een drankje konden doen. We doen écht iets verkeerd…

Shawn’s debuut EP, ‘The Shawn Mendes EP’, stond binnen 37 minuten op nummer 1 in de iTunes charts in Amerika – een gebeurtenis die hij ‘onwerkelijk’ en ‘krankzinnig’ noemt. Shawn’s debuutsingle ‘Life of the Party’ steeg binnen een uur naar nummer 1 op iTunes. De single werd op de eerste dag meer dan 100.000 keer verkocht en Shawn, toen 15 jaar oud, werd daarmee de jongste artiest ooit die in de Billboard’s Top 25 stond met een debuutsingle!

Wij vinden Shawn Mendes helemaal te gek en vinden dat iedereen zijn debuutalbum, ‘Handwritten’, die deze maand uitkomt, moet horen. Daarom is Shawn Mendes MTV Push van april 2015!

De hele maand check je hier exclusieve live performances en leer je deze up-and-coming sensatie kennen.

woensdag, 15 april 2015