MTV Push: Jess Glynne

Check hier de hele maand exclusieve updates!

Jess Glynne kreeg zowat een hartaanval toen ze voor het eerst Amy Winehouse’s stem hoorde. Vanaf dat moment wist ze dat ze ook zangeres wilde worden. Haar eerste ervaring in de muziekindustrie was achter de schermen in een management team. Het duurde niet lang voor ze haar eigen muziek schreef, demo’s opnam en een opleiding volgde aan de muziekacademie in Londen. In 2013 haalde ze een belangrijk platencontract binnen.

In 2014 brak ze door met vocals voor de hit Rather Be van Clean Bandit. Het werd een nummer 1 hit in de UK en won een Grammy voor beste dance plaat. Ook voor Route 94’s My Love leende ze haar stem uit. Ook deze plaat veroverde de hitlijsten.

Haar eigen sound omschrijft ze als ‘hip hop met een soulachtige stem en een vleugje pop’. Haar debut single Right Here kwam de lijsten binnen in de top 10 en haar tweede single Hold My Hand werd zelfs een nummer 1 hit. Nu ze bezig is met haar debut full-lenght album werd het tijd om Jess Glynne extra in het zonnetje te zetten.

MTV heeft Jess Glynne MTV PUSH act van juni benoemd! Met MTV Push geven we Jess de hele maand extra aandacht – en geven we de fans exclusieve interviews en een kijkje achter de schermen!

dinsdag, 16 juni 2015