MTV EMA BEST DUTCH ACT 2019: Dit zijn de genomineerden

1 oktober 2019
De MTV EMA staat weer voor de deur en dat betekent ook een nieuwe Best Dutch Act. Dit jaar zullen Josylvio, Maan, Nielson, Snelle en Yung Felix gaan strijden voor de felbegeerde MTV-award die jaarlijks wordt uitgereikt aan de meest succesvolle Nederlandse artiest van dit moment.
Josylvio
Josylvio is een rapper van Egyptische/Nederlandse afkomst en heeft in een krappe twee jaar tijd verschillende gouden en platina platen op zijn naam weten schrijven. Josylvio valt op door zijn unieke sound; een mix is tussen US hiphop en Nederlandse Urban. Hiermee spreekt hij een brede doelgroep aan. In 2018 was Josylvio dan ook niet voor niets de meeste gestreamde artiest van het jaar op Spotify. Naast het succes van zijn hitsingles Hey Meisje en Gimma, is hij ook een gedreven ondernemer en heeft hij zijn eigen recordlabel opgericht genaamd Hella Cash.  Josylvio heeft ook op YouTube succes, zo heeft Gimma al meer dan 6 miljoen views behaald en staat zijn nieuw single Waarom Zoeken Naar Liefde featuring Yung Felix en Mula B als bijna op 3 miljoen views.
 
Fun fact: Onlangs heeft Josylvio zijn nieuwe single Vroeger uitgebracht die is geproduceerd door Esko

Josylvio - Gimma

Maan
Maan, natuurlijk bekend als winnares van the Voice of Holland, gaat nog steeds als een trein. Voor haar single Blijf Bij Mij featuring Ronnie Flex heeft ze dubbel platina platen mogen ontvangen. Ze stond dit jaar wederom op vele festivals en verkocht haar clubtours helemaal uit. Haar EP Blijf Bij Mij is goud gegaan en ook de hitsingle Hij is van Mij met Tabitha en Kris Kross Amsterdam ontving een gouden plaat. Maan's laatste single Zo Kan Het Dus Ook blijft ook nog steeds groeien in de Nederlandse charts. Naast al deze muzikale successen is Maan dit jaar ook Ambassadeur van de Vrijheid geweest. Daarnaast heeft ze ook een nieuwe club tour in 2020 aangekondigd.
 
Fun Fact: Ze werkte samen met Anouk aan haar meest recente album.
Nielson
Om Nielson kun je eigenlijk niet heen; de zanger gaat al lang mee, maar bracht in oktober 2018 zijn vernieuwende album Diamant uit. Diamant staat voor de vernieuwde Nielson, die zich op dit album van een andere kant laat zien. Zijn nieuwe sound klinkt anders, voelt anders en ís anders: elektronisch, volwassen en internationaal. Nielson's teksten komen rechtstreeks uit zijn hart, zijn eerlijker én persoonlijker dan ooit. En dat is precies de bedoeling. Het is dan ook niet gek dat Nielson maar liefst 2 Edison Awards voor dit album heeft mogen ontvangen. Voor Diamant de singer-songwriter ook een gouden plaat in ontvangst genomen. Verder heeft zijn nieuwe single Ik Sta Jou Beter met Kris Kross al meer dan 5 miljoen streams op Spotify.
 
Fun fact: In 2012 deed hij mee aan talentenjacht 'De Beste Singer-Songwriter van Nederland'. Hij won deze wedstrijd helaas niet maar scoorde vervolgens wel een hit met zijn zelfgeschreven nummer Beauty & de brains.

Nielson - IJskoud

Snelle
 Lars Bos – alias rapper Snelle – is een harde werker die vastberaden is om te bewijzen dat een Hollandse dorpsjongen ook een (muzikaal) verhaal heeft dat héél Nederland kan inspireren. Naast dat Snelle afgelopen jaar met zijn hitsingle Reünie op nummer 1 in de Spotify charts heeft gestaan, kreeg hij ook een gouden én platina plaat voor zijn track Scars. Maar Snelle zit niet stil, zo hij heeft zijn eigen label opgericht én afgelopen zomer heel Europa doorgereisd met zijn club tour. Zijn eigen show in de Melkweg was zelfs binnen 48 uur uitverkocht. Ook op YouTube heeft hij succes; Plankgas featuring Frenna bereikte 4.9 miljoen views, Reünie 5.3 miljoen views en Scars zelfs 7.1 miljoen views.
 
Fun fact: Snelle heeft onlangs het nummer Lippenstift uitgebracht samen met Marco Borsato en John Ewbank uitgebracht.
Yung Felix
Yung Felix is een van de heetste producers on the decks die Nederland rijk is. Felix bezit de genre-ontstijgende gouden sleutel om heupen in beweging te krijgen. Hij had zijn eerste echte doorbraak met de track Vroom featuring Famke Louise en Bokoesam. Veel producties van Yung Felix zijn regelmatig terug te horen in de clubs. Denk aan de hits Loco met Poke en Dopebwoy en de nummer 1-hit JA met Bizzey, Kraantje Pappie en Chivv. Met zijn scala aan hits en dansbare beats weet hij telkens het publiek mee te nemen in zijn shows en domineert hij het hele clubcircuit, ook stond hij afgelopen zomer onder andere op Mysteryland. Dit jaar zijn de hitsingles Oeff, Baby Momma, en Bangalang uitgekomen met ieder meer dan 8 miljoen views op YouTube. Onlangs is de track Waarom Zoeken Naar Liefde uitgekomen in samenwerking met Josylvio en Mula B.
 
Fun fact: Yung Felix zijn muziek is buiten Nederland ook populair, zo staat zijn muziek ook onder andere in de Turkse charts.

Yung Felix - Bangalang


------------------

Stemmen
Om de MTV EMA voor Best Dutch Act binnen te slepen hebben de genomineerden jouw hulp nodig; stem via mtvema.com op jouw favoriet.
 
Live zien wie wint?
De winnaar zal op 28 oktober bekend worden gemaakt tijdens de MTV EMA Pre-Party in het WestergasTheater, Amsterdam. Wil jij live zien wie Jack $hirak opvolgt als Best Dutch Act van 2019? Klik hier om kans te maken op tickets voor de MTV EMA Pre-Party 2019 of volg het event op 28 oktober via een livestream op ons YouTube kanaal.
 
#MTVEMA #MTVBestDutchAct
categorie:

laatste nieuws

Meld je aan voor het GameXtreme XL Toernooi

Nieuws

MTV News Recap: Week 44

news

David Guetta treedt op tijdens de MTV EMA 2020

Muziek

Alicia Keys, DaBaby, Karol G en Jack Harlow treden op tijdens de MTV EMA 2020

Muziek

MTV Push Award 2020: Dit zijn de genomineerden

Muziek

MTV News Recap: Week 43

news

Little Mix presenteert de MTV EMA 2020

news

MTV News Recap: Week 42

news