Billie Joe Armstrong kan tot 2013 in rehab blijven

De frontman van Green Day, Billie Joe Armstrong, heeft zichzelf in rehab gecheckt na zijn publiekelijk meltdown. De baas van zijn platenmaatschappij bevestigd nu dat hij daar wel eens tot na de kerst zal moeten blijven.
De zanger werd vorige maand in een afkickkliniek opgenomen nadat hij zijn gitaar op het podium stuksloeg van iHeartRadio festival in Las Vegas. Hij was beledigd dat hij maar 1 minuut had om zijn set af te maken. 'I'm not f*cking Justin Bieber.'
Rob Cavallo van Warner Bros zegt tegen Rolling Stone; 'Hij staat een tijdje onder medische supervisie om clean te worden. Zijn dokters zijn nog bezig met evalueren. Het enige wat ik kan zeggen is dat ik niet weet of we hem zullen zien voor of na de kerst. Het is nog niet bekend wanneer hij terug komt.'
Claudia Suarez Wright, de ex van drummer Tre Cool, vertelde al eerder hoe Billie's dag in Vegas begon. 'Toen we in Vegas kwamen, was hij al aan het drinken, veel aan het drinken. De avond van de show had hij ook gedronken. Las Vegas is een plek vol verleidingen. Het is moeilijk om uit de buurt van drank te blijven, zeker als je probeert er mee te stoppen.
Eerder deze week werd al bekendgemaakt dat Green Day wordt vervangen door Metellica tijdens het Voodoo Arts & Music festival in New Orleans.
De rest van de Green Day's '¡Uno!, ¡Dos!, ¡Tré!' album trilogy zal in twee stadia worden uitgebracht. De tweede plaat '¡Dos!' komt uit op 12 november en '¡Tré!' op 14 januari 2013.
Sterkte Billie!