MTV PUSH: Elle King

Je hebt de hele maand December om Elle King beter te leren kennen!

Singer-songwriter Elle King is één van de veelbelovende talenten voor de komende tijd. Op haar debuutalbum, Love Stuff, laat ze zien hoe getalenteerd ze is.

Ellie King, geboren als Tanner Elle Schneider in 1989, wist vanaf 9 jaar dat ze muzikant wilde worden. Op 13-jarige leeftijd begon ze met het leren spelen van gitaar en banjo. Toen ze 16 jaar was trad ze op als straatmuzikant en had kleine optredens in New York. Ze verhuisde naar Philadelphia om kunst en film te studeren aan de University of Arts. Na haar afstuderen reisde ze rond naar Kopenhagen en Los Angeles om daarna terug te keren naar New York.

In 2015 bracht Elle haar debuutalbum genaamd ’Love Stuff’ uit met daarop de single “Ex’s & Oh’s”. Haar single werd #1 in de Billboard ’s Alternative Songs chart en staat momenteel op #12 in de Billboard’s Hot 100!

‘Love Stuff’ is de opvolger van haar veelgeprezen ‘The Elle King EP’, die in 2012 uitkwam. Onder ander Esquire en Vanity Fair waren enthousiast over Elle en haar single ‘’Playing For Keeps’’ werd gebruikt tijdens reclames voor de tv-serie ‘Mad Men’!

Elle heeft in het voorprogramma gestaan van grote namen zoals Ed Sheeran, Train en James Bay!

Volg Elle op Facebook, Twitter en Instagram!

dinsdag, 01 december 2015