Glastonbury Festival ’17: de highlights

Meer dan 200.000 mensen bezochten afgelopen weekend het Glastonbury Festival. Ook dit jaar konden de bezoekers rekenen op de jackpot onder de festival line-ups; van Katy Perry, Radiohead tot Dua Lipa, Ed Sheeran en nog véél meer, ze waren allemaal van de partij!
Het festival vond traditiegetrouw plaats in het dorpje Pilton, gelegen in Zuidwest-Engeland, waar het ooit allemaal begon op de boerderij van vader Michael en dochter Emily. Wie nu meteen denkt dat het festival zich afspeelt in de koeienstallen heeft het he-le-maal fout. Juist het Glastonbury Festival staat erom bekend decors en attributen te gebruiken waar de meeste pretparken jaloers op zouden zijn.
Het driedaagse festival kent verschillende podia, waar de Pyramid Stage de grootste van is. Op vrijdag stonden hier artiesten als Radiohead, The xx en Royal Blood. Zaterdag was het de beurt aan artiesten als Katy Perry, Foo Fighters en Solange, waarna de laatste dag van het festival, zondag, werd afgesloten door Ed Sheeran.
Katy wist, zoals wel vaker de laatste tijd, verschillende reacties op te roepen met haar outfit. Waar de één het geweldig en vernieuwend vond, kreeg de ander het gevoel naar de kinderanimatie van een hotel te kijken. Zie hierboven de foto. Ondanks haar outfit wist Perry wel het festival plat te spelen met haar tijdloze hits als ‘Firework’ en ‘Roar’.
Andere toffe acts op kleinere podia waren onder andere; Major Lazer, Halsey, Kaiser Chiefs, Nothing But Thieves, Lorde, HAIM, Rag’n’Bone Man, Stormzy, Charli XCX, Clean Bandit, Dua Lipa, Tove Lo, Maggie Rogers, Sundara Karma, London Grammar en zo kunnen we nog héél lang doorgaan..
Voor wie nu enthousiast is en denkt daar moet ik volgend jaar bij zijn, hebben we slecht nieuws; de organisatie van het festival heeft besloten een jaar over te slaan. Vanaf de positieve kant gezien; je hebt langer de tijd om te sparen voor je kaartje, de perfecte outfit te scoren én zal de organisatie zich waarschijnlijk extra gaan uitsloven voor de nieuwe editie. Glastonbury ’19 here we come!