De 5 beste eendagsvliegen die iedereen kent

Ken jij de term 'eendagsvliegen'? Nee, we doelen niet op die bloed irritante insecten die ons het leven zuur proberen te maken. Neen, we doelen op artiesten die vanuit het niets een MEGA hit scoorde die ie-der-een van voor naar achter mee wist te zingen. De ster kwam ineens in de spotlights te staan, kon niet meer normaal de straat over en harkte flink wat geld binnen met zijn/haar nummer. Alleen komt dan na een tijdje dat moment dat het nummer de hitparade langzaam uitglipt en het tijd is voor een nieuwe hit. En wij met ze allen maar wachten en wachten, maar er verscheen niks, noppes, nada.. Of het nou kwam omdat de artiest er geen zin meer in had of het gewoon niet lukte om een nieuwe hit te schrijven; het bleef verdacht stil. Wij hebben een lijstje gemaakt van vijf vliegjes die een hit scoorde en durven te wedden dat je ze allemaal kent. Of in ieder geval 4 ervan :)

Gotye – Somebody That I Used To Know
Gotye heeft helaas zijn liedje waargemaakt; hij is iemand die we ooit hebben gekend… Toen dit nummer in 2011 uitkwam werd iedereen dol. En nog steeds worden wij heel erg blij als we het nummer voorbij horen komen. Toch hadden we graag wat meer hits van deze Vlaamse Australiër (lees: hij is in België geboren, maar op zijn tweede naar Australië verhuisd) gezien. Maar ja, je kan niet alles hebben!

O-Zone – Dragostea Din Tei
Ondertussen al behoorlijk verouderd, maar dit nummer hoort gewoon echt echt écht in dit rijtje thuis. De mannen van O-Zone hebben het na dit pareltje wel nog even geprobeerd, maar helaas waren hun andere singles niet bepaald een succes te noemen. Ben jij nou na 2004 geboren en ken je het nummer niet; ga dit vooral dan even luisteren! Wij zijn stiekem nog steeds fan.

Hozier – Take Me To Church
Hozier, waar ben je? Wij willen meer van dit soort liedjes! Veel meer. Echter is het niet zo dat Hozier met zijn beentjes in de lucht heeft genoten van een luizenleventje na hij een hit scoorde met 'Take Me To Church'. Hij heeft nog een aantal nummers uitgebracht, maar geen enkel werd net zo'n groot succes als zijn eerste single. Hmm, wie weet verrast hij ons ooit nog. Wij blijven rustig wachten.

Capital Cities – Safe & Sound
Ahhh, wij gaan weer helemaal terug naar de zomer van 2011 als we dit nummer horen. Het perfecte zomernummer als je het ons vraagt (hij staat hier momenteel dan ook weer lekker op repeat). De mannen van Capital Cities hebben nooit meer écht een hit gescoord na 'Safe & Sound', maar geven niet op! Dit jaar nog komt er een nieuw album van de band uit. Zou het ze dan toch lukken en weer een hit scoren?!

MAGIC! – Rude
Deze band met Reggae invloeden scoorde een enorme hit met het nummer Rude. Ze hebben daarna nog 10(!) singles uitgebracht, maar helaas: geen een hiervan werd een succes. Nou, ze hebben in ieder geval wel een enorm doorzettingsvermogen..

Ken jij zelf ook nog een eendagsvlieg?!