5x Scandinavische popprinsessen: van Zara Larsson tot MØ

6 juli 2018
Zoals Nederland heel veel mega succesvolle dj's kent, zo brengen de Scandinavische landen op een bepaalde manier enorm veel popsucces voort. Het begon natuurlijk al bij de iconische popgroep ABBA en het lijkt erop dat het talent nog lang niet op is! Tijd voor een paar artiesten uit het hoge noorden waar je niet omheen kunt.
Zara Larsson
De Zweedse Zara won op tienjarige leeftijd al de Zweedse versie van 'Got Talent' en daarmee was internationaal succes geen verassing. Ze scoorde in 2015 haar eerste megahit in Nederland met Lush Life en is sindsdien niet meer te stoppen. De 20-jarige zangeres heeft op dit moment een hoop hits op haar naam staan. Zo zong ze het lied voor het Europees kampioenschap voetbal 2016, trad ze op bij de MTV EMA in Rotterdam en heeft ze een eigen hitalbum uitgebracht. O ja, en ze heeft Beyoncé ontmoet en dan heb je het volgens ons toch wel écht gemaakt ;)
Tove Lo
Ook Tove Lo is net als Zara geboren in het mooie Zweden. Tove is naast zangeres van haar eigen muziek, zoals de track 'Habits (Stay High)', ook enorm getalenteerd songwriter. Zo heeft ze tracks geschreven voor artiesten als Lorde, Ellie Goulding, Hilary Duff en zelfs landgenoot Zara Larsson. Tove's teksten zijn vaak gebaseerd op haar eigen ervaringen. Ze gebruikt songwriting als een vorm van therapie en wordt dan ook wel omschreven als "the world's most brutally honest pop star." Leuk om te weten: 'Lo' is het Zweedse woord voor lynx. Tove's peetmoeder gaf haar die bijnaam omdat ze zo enorm van lynxen hield. Now your factsss.
ALMA
Grote kans dat je de uit Finland afkomstige ALMA kent van singles als 'Chasing Highs' en 'Phases'. De Finse klinkt met haar soulvolle stem en lyrics ergens tussen Sia en Amy Winehouse in. ALMA kwam voor het eerst in de spotlights terecht toen ze op d'r zeventiende auditie deed voor de Finse Idols. Een paar jaar later is de zangeres goed onderweg naar groots succes. Zo zingt ze nu op de single 'bitches' samen met sterren Tove Lo, Charli XCX en Elliphant (vertrouw ons, die video is het zéker waard om te kijken).
Sigrid
De Noorse artiest Sigrid is de jongste van een succesvolle en muzikale familie. Al op jonge leeftijd leerde ze piano spelen door haar grootmoeder en gitaar spelen door haar broer, bij wie ze een korte periode in de band zat. Sigrid was snel verkocht door het performen, begon haar eigen liedjes te schrijven en lanceerde uiteindelijk haar eigen solo-carrière op 16-jarige leeftijd. Met een aantal hitsingles als 'Don't Kill My Vibe', 'Strangers' en haar nieuwe single 'High Five', is het afgelopen jaar een vloedgolf van progressie geweest voor haar. En afgelopen maand was ze natuurlijk onze MTV Push-artiest!

MØ, oftewel Karen, is geboren in Denemarken. Waarschijnlijk herken je de voor ons vreemde 'o' wel uit je playlist. Zo was MØ te horen in succesvolle tracks als 'Lean On', 'Beg for It', 'Final Song' en 'Cold Water'. Lean On is (met ruim 2 miljard views) op dit moment zelfs één van de meest bekeken video's op YouTube! Naast MØ's zangkunsten, is ook zij actief als songwriter. Zo schreef ze mee aan Major Lazer's en Ariana Grande's song 'All My Love'. Nu horen we je denken: maar hoe spreken we 'MØ' in vredesnaam uit?! Nou, je komt aardig in de buurt als je 'Mu' zegt. Het zijn trouwens de initialen van haar tweede naam (Marie) en achternaam (Ørsted) en betekent maagd in het Deens.
Trouwens, voor we het vergeten: Zara Larsson, Alma en MØ zijn samen met Charlie XCX en Dua Lipa te horen in een live cover van Dua's track 'IDGAF'! Die 'BBC Radio 1 Live Lounge' moet je zéker even checken. #GIRLPOWER
 
Kun ji ons lijstje met Scandinavisch talent nog aanvullen? ;)
categorie:

laatste nieuws

MTV Fit: In 10 weken fit met Kay en Fannetiek!

news

5 things to do als je single bent op Valentijnsdag

news

Edison Pop 2019: dit heb je gemist

news

Dit gebeurde er gisteravond tijdens de Grammy’s

news

Album alert: Ariana Grande’s ‘Thank U, Next’ is uit

news

Super Bowl 2019: de highlights van de halftime show

news

MTV Push februari 2019: leer H.E.R. beter kennen!

news

We hebben nieuws over Je Moeder

news