Dit waren de MTV EMA Global Icons van 2010-nu

26 oktober 2018
De MTV EMA Global Icon Award is toch wel één van de belangrijkste prijzen die te winnen is tijdens de MTV EMA. Waar tijdens de MTV VMA de Michael Jackson Video Vanguard Award dé grote prijs van de avond is, is de MTV EMA Global Icon Award de Europese aanhanger. Winnaars laten te gekke performances zien, waarin vaak hun grootste hits voorbijkomen. Dit jaar gaan we genieten van de legendarische Janet Jackson, maar wie ontvingen de award eigenlijk allemaal de afgelopen acht jaar? Tijd voor een kleine throwback!
2010- Bon Jovi
Het is de welbekende naam alleen al. Geen verassing dat de rockband acht jaar geleden de award in ontvangst mocht nemen.
2011- Queen
Een jaar later won weer een megabekende rockband de award. Ditmaal de Britse Queen uit Londen. Niet alle vier de leden van de band leefden nog of waren lid van de band, dus traden ze samen met de talentvolle Adam Lambert op tijdens de show. Tja, met nummers als "We Will Rock You" en "We Are the Champions” hoeven we niet uit te leggen waarom deze band nou iconisch is…
2012- Whitney Houston
Whitney, die eerder dat jaar overleed, werd geëerd tijdens de show in Frankfurt. Ze had een van de grootste stemmen aller tijden en een ongelooflijke invloed op muziek en andere artiesten.
2013- Eminem
Nóg één van de meest creatieve pioniers van deze tijd, Eminem, ontving de award in Amsterdam.
2014- Ozzy Osbourne
Ozzy Osbourne, ook wel bekend als “The Prince of Darkness” en ” Godfather of Heavy Metal”, is al decennialang in de muziekwereld te horen.
2015- Duran Duran
Met meerdere BRIT en Grammy awards op hun naam was het een kwestie van tijd voor de Engelse band de MTV EMA Global Icon won.
2016- Green Day
Twee jaar geleden, toen de MTV EMA in Rotterdam werden gehouden, ontving Green Day de Global Icon award. Hun performance van “American Idiot” toen bewees maar weer waarom de prijs zo terecht was.
2017- U2
Toen Jared Leto de award aan de band uitreikte omschreef hij U2 als een “way of life” en daar kon hij het eigenlijk niet beter mee zeggen. Iconic.
Kan jij ook niet wachten om te zien wat Janet Jackson voor ons in petto heeft?!

Green Day - American Idiot

categorie:

laatste nieuws

MTV Push december 2019: Leer Georgia beter kennen!

news

Channah Koerten en Noah Zeeuw hosten seizoen 2 van ‘Je Moeder’

news

MTV EMA 2019: Dit zijn de winnaars en de hoogtepunten

news

MTV Push november 2019: Leer AJ Mitchell beter kennen!

news

Liam Gallagher wint de eerste MTV EMA Rock Icon Award ooit

news

Snelle is MTV EMA Best Dutch Act 2019

news

Dua Lipa, NCT 127, Sofia Reyes, Pablo Vittar en Jhay Cortez treden op bij de MTV EMA

news

Emma Heesters wint MTV Push Award 2019

news