Artist to watch: Klangstof

6 april 2017
Een Nederlandse band die hard op weg is naar een succesvolle carrière, zo zou je Klangstof kunnen omschrijven. Het avontuur begon toen platenlabel Mind Of A Genius de band ontdekte op Soundcloud en de volgende dag meteen contact opnam met hen. Dit was de start van een succesvolle samenwerking en vele tours door verschillende landen. De band staat binnenkort als allereerste Nederlandse band op Coachella, maar wij ging vast kijken bij hun show in Londen!
Hun huidige tour is in volle gang bezig en is vooral gebaseerd op hun meest recente album ‘Close Eyes To Exit’. Het concert wordt geopend met een langzame track, die gelijknamig is aan de naam van het album. Met hun duistere pianoklanken, sprankelende gitaarklanken en een mix van live en elektronische drumgeluiden, zou je Klangstof ergens tussen Chet Faker en Radiohead kunnen plaatsen.
Hun nummer ‘Seasons’ heeft een eigenzinnige maar aanstekelijke melodie die door onverwachte veranderingen in toonhoogte het nummer interessant maakt om naar te luisteren. Na dit nummer voelt de band zich dan ook meteen zo opgewarmd dat leadzanger Koen tegen het publiek roept dat het tijd was ‘to get funky’.
Het zijn de rustigere momenten tijdens het concert die de muzikale explosies juist meer tot hun recht laten komen, zoals het geval bij het laatste nummer van de avond ‘Hostage’, wat meteen ook het hoogtepunt van de avond was.
Dit concert toonde niet alleen aan dat Klangstof uitstekend is in het maken van interessante melodieën maar ook dat de heren je een avond vol gelach kunnen bezorgen. Ook al doet hun albumnaam anders vermoeden, wij raden iedereen aan de komende tijd een oogje te houden op de heren van Klangstof. Check hieronder hun laatste album en de videoclip voor de tracks 'Hostage' en 'We Are Your Receiver'.


No Diggity

laatste nieuws

#1-DJ van de wereld Martin Garrix gaat optreden tijdens de MTV EMA 2016!

Nieuws

Dingen in Harry's gezicht gooien is not done

Nieuws

#KanyeDay was heel erg.. ‘Kanye’

Nieuws

#MTVSpotifriday: Camila Cabello, Jonas Blue, Cheat Codes, Muse

Nieuws

#MTVSpotifriday: DNCE, Zara Larsson, Teske, Harry Styles

Nieuws

#MTVSpotifriday: Fifth Harmony, Foo Fighters, Major Lazer, Kovacs

Nieuws

#MTVSpotifriday: Jax Jones, Demi Lovato, Royal Blood, Lucas & Steve

Nieuws

#MTVSpotifriday: Niall Horan, Mr. Probz, Imagine Dragons, Sevdaliza en meer

Nieuws