MTV EMA Local Nominee Passport: Lil’ Kleine

23 oktober 2017
Lil' Kleine. Of je nu jong of oud bent, iedereen heeft inmiddels wel van hem gehoord. De succesvolle Nederlandse rapper die al vanaf zijn jonge tienerjaren actief is met zingen, dansen en acteren haalde in 2015 veel positieve (en negatieve) reacties binnen met zijn hit 'Drank & Drugs' welke hij met mede-rapper Ronnie Flex maakte. Het nummer bereikte gelijk de eerste plaats in de Top 100 en werd daarom ook dubbelplatina. 
Vanaf dit moment kende heel Nederland Lil' Kleine en datzelfde jaar bracht hij in samenwerking met Top Notch en een hele waslijst aan Nederlandse rappers het album 'New Wave' uit, waar ook 'Drank & Drugs' op te vinden is. Een jaar later bracht Lil' Kleine zijn debuut album 'WOP!' uit. Ook dit album bereikte meteen de eerste plaats in de Album Top 100 en kon Lil' Kleine zich rekenen tot een van de grotere binnen de Nederlanse rap scene. 
In 2017 bracht Lil' Kleine zijn tweede album uit, genaamd 'Alleen'. Ook dit album is een groot succes met meerdere nummer 1 hits en wederom samenwerkingen met onder andere Ronnie Flex en Boef. Door al deze successen werd Lil' Kleine zo vaak beluisterd op Spotify, dat hij daarmee de meest beluisterde Nederlandse artiest op Spotify ooit werd. 
In ditzelfde jaar opende Lil' Kleine ook een eigen frietzaak in het centrum van Amsterdam, genaamd 'De Belg'. Met nog meer frietzaken in het vooruitzicht ziet het er naar uit alsof Lil' Kleine nog lang niet uitgespeeld is. Ondanks zijn naam is hij een van Nederlands' grootste artiesten en staan zijn fans urenlang voor zijn deur te bivakeren om ook maar een glimp van hem op te vangen. En mochten er nog mensen zijn die hem niet van zijn muziek kennen, Lil' Kleine deed ook nog eens mee met Expeditie Robinson, ondanks dat het maar voor een paar afleveringen was.
Lil' Kleine weet van alles een succes te maken, er is alleen nog 1 belangrijke mijlpaal die hij nog niet heeft behaald; de award voor de MTV EMA Best Dutch Act. En hier kun jij hem mee helpen! Als jij vindt dat Lil' Kleine zijn succesvolle 2017 moet afsluiten met een MTV EMA Best Dutch Act, ga dan nu snel naar de website en breng je stem uit! En wie weet staat Lil' Kleine op 12 november in Londen op het podium om de award voor MTV EMA Best Worldwide Act in ontvangst te nemen. 
Stemmen doe je op www.mtvema.com!
categorie:

laatste nieuws

TOP 8: favo celeb belfies!

Nieuws

ZIEN: Fergie SHOCKT Amerika tijdens zingen van volkslied, OEI!

Muziek

Klaar met alle fakeness? ZO simpel is vriendelijk zijn!

Nieuws

5 tips om van je kater af te komen ZONDER dat je je bed uit hoeft!

Nieuws

ZIEN: Kris Jenner hilarisch DRONKEN gefilmd op de bank!

Nieuws

Kendrick Lamar opent pop-up store in Rotterdam! Ben jij ready voor zijn exclusieve DAMN. clothing?

Nieuws

Hier wil je bij zijn: MTV Presents: 'Why Don't We' in de Melkweg!

Muziek

Kanye is terug op Instagram en plaatst meteen 55 foto’s!

Nieuws