MTV EMA Nominee | Nielson

1 oktober 2013
Onlangs zijn alle genomineerden voor de MTV EMA 2013 onthuld door niemand minder dan Ron Burgundy. Vijf topacts maken kans op een award in de categorie 'Best Dutch Act'. Kensington, Afrojack, Nicky Romero, Nielson en Armin van Buuren.
Wij zetten elke week een act in de spotlight zodat jij weet op wie je moet stemmen via http://nl.mtvema.com/ . Deze week staat gaat de aandacht naar Nielson op MTV.nl!
Singer/songwriter Nielson brak in Nederland pas echt door met zijn megahit 'Beauty en de Brain'. Deze hit schreef hij tijdens zijn deelname aan het programma 'De Best Singer-Songwriter van Nederland'.
Nielson begon zijn carrière aan de Herman Brood Academie in Utrecht, waar hij zich in rappen specialiseerde. Hij won in 2008 in Rotterdam de voorrondes van de Kunstbende en heeft zelfs in het voorprogramma gestaan van The Opposites.
In 2009 werd de zanger gevraagd door Nickelodeon om mee te doen met een nieuw opgerichte zang-en dansformatie Zirkus Zirkus. In 2011 stopte dit en Nielson ging verder met het schrijven van Nederlandse popliedjes. Tot in 2012 zijn grote doorbrak kwam met zijn deelname aan 'De Beste Singer-Songwriter van Nederland'.
2013 is ook een bewogen jaar voor Nielson; zijn tweede track 'Zo Kan Het Dus Ook' werd een hit, maar ook werd bekend dat hij een poliep op zijn stembanden had. Na een succesvolle operatie is alles weer in orde en nu is hij genomineerd voor een MTV EMA in de categorie 'Best Dutch Act'.
Wil jij er nu zeker van zijn dat Nielson wint. Breng dan hier je stem uit: http://nl.mtvema.com/
categorie:

laatste nieuws

FOTO: Max Verstappen heeft een nieuwe vriendin!

Nieuws

Justin Timberlake zoent bloot in nieuwe video ‘Supplies’! En er speelt ook een wereldster in..

Muziek

VIDEO: Harry Styles covert Rihanna’s Wild Thoughts

Muziek

OMG! Plannen de Jonas Brothers een reünie?!

Muziek

Teen Mom 2-ouders Briana en Javi officieel uit elkaar

Nieuws

Krijgen Charlotte, Gaz, Scotty, Vicky en Aaron een eigen spin-off?

Nieuws

Miley Cyrus en Liam Hemsworth zijn getrouwd?!

Nieuws

OMG! Kraantje Pappie en Bizzey persifleren Linda de Mol’s ‘Ik Hou Van Holland’ in nieuwe video JA!

Muziek