Rocklegende Chris Cornell overleden

18 mei 2017
Rockzanger Chris Cornell is in de nacht van woensdag op donderdag plots overleden, de doodsoorzaak is nog onbekend. Het overlijden van Chris werd vanochtend officieel bevestigd door zijn zakenwaarnemer Brian Bumbery. De pas 52-jarige muzikant werd aangetroffen in een woning in zijn geboorteplaats Detroit.
Chris Cornell wordt gezien als één van de grondleggers van de Grunge-muziek en was sinds 1984 de leadzanger van de rockband Soundgarden. Met hun vierde album ‘Superunknown’ scoort de band een megahit met het nummer ‘Black Hole Sun’. De spraakmakende apocalyptische muziekvideo van dit nummer werd in ‘94 bekroond met een MTV Video Music Award in de categorie ‘Best Metal/Hardrock Video’.
Naast Soundgarden, was Chris ook een periode de frontman van de rockband Audioslave, waarmee hij miljoenen platen wist te verkopen en meerdere hits scoorde waaronder het nummer ‘Like A Stone’. Daarnaast vormde hij de band Temple of the Dog, waarvan enkele leden later verder gingen als het nu bekende Pearl Jam.
Niet alleen in bands wist Chris succes te behalen, ook zijn vijf solo-albums, waarvan de laatste nog recent uitkwam, deden het ontzettend goed. Hij werd zelfs als eerste Amerikaanse zanger ooit gevraagd om de theme-song ‘You Know My Name’ voor de James Bond film ‘Casino Royale’ in te zingen.
Chris heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen platen verkocht en de muziekwereld beïnvloed en veranderd tot hoe wij het vandaag de dag kennen. Chris gaat met zijn vier octaven stembereik de geschiedenis in als één van de beste en invloedrijke rockvoices allertijden.

laatste nieuws

#1-DJ van de wereld Martin Garrix gaat optreden tijdens de MTV EMA 2016!

Nieuws

Dingen in Harry's gezicht gooien is not done

Nieuws

#KanyeDay was heel erg.. ‘Kanye’

Nieuws

#MTVSpotifriday: Camila Cabello, Jonas Blue, Cheat Codes, Muse

Nieuws

#MTVSpotifriday: DNCE, Zara Larsson, Teske, Harry Styles

Nieuws

#MTVSpotifriday: Fifth Harmony, Foo Fighters, Major Lazer, Kovacs

Nieuws

#MTVSpotifriday: Jax Jones, Demi Lovato, Royal Blood, Lucas & Steve

Nieuws

#MTVSpotifriday: Niall Horan, Mr. Probz, Imagine Dragons, Sevdaliza en meer

Nieuws