Het verband tussen Ke$ha, Avicii, Miley Cyrus en Lily Allen. Country?

29 november 2013
De countrymuziek vindt zijn roots op het platteland in het zuiden van de USA. Nashville, staat bekend als de hoofdstad van dit genre. In deze hoofdstad begonnen ook Miley Cyrus, Taylor Swift en The Kings of Leon met hun carrière. Deze laatste lieten met hun nummer "Back Down South"
blijken weldegelijk geïnspireerd te zijn door country.
Twerk-queen Miley Cyrus groeide op met Billy Ray Cyrus als vader en Dolly Parton als godmother en kon dus bijna niet anders dan in hun voetsporen treden. Dit gezegd hebbende lijkt het toch dat de vroegere Disney ster haar eigen weg heeft gekozen en de countrystijl min of meer achter zich heeft gelaten. Haar Disney-collega Demi Lovato bracht afgelopen zomer het nummer Made in the USA uit, wat veel weg heeft van Miley’s party in de USA. Voor hen beiden een bedankje en verwijzing naar hun roots.
Naast de Disney sterretjes bracht ook de Engelse Lily Allen een paar jaar geleden een nummer uit met een duidelijke cowboyinvloed, ‘"Not fair"
bereikte zelfs de Nederlandse top 5. Alhoewel het onderwerp van het nummer niks met het genre en de clip te maken heeft sloeg het genre toch aan. Nu blijkt dat Lily een duet met Miley wel ziet zitten. Gaan ze terug naar Miley’s roots of twerking all the way?
Sinds een paar maanden wordt er zelfs door dj’s geëxperimenteerd met country. Avicii, de nr 3 DJ van de wereld, durfde deze stap als een van de eerste te zetten en zegt hierover 'Once you get over the fact that it's country and house, just listen to it as music, a lot of people realized it's pretty good." "Wake Me Up"
en "Hey Brother"
slaagden erin om de twee genres op een succesvolle manier bij elkaar te brengen. Dit voor het eerst in de dance geschiedenis. In navolging van Avicii, hebben ook Pitbull en Ke$ha hun cowboylaarzen aangetrokken, behalve in het nummer komt ook in de clip van 'Timber' hun liefde voor country naar voren. Inclusief paarden, saloon en een mondharmonica.
Kortom, country is hot, het stoffige imago van de countrymuziek heeft een boost gekregen en steeds meer artiesten laten zich inspireren door deze muziekstijl van de vorige eeuw. Wie wordt de volgende? We lazen al dat Justin Timberlake een country album ook wel zitten, tijdens de Grammy Awards zei hij: "I still got my eyes on a Best Country Album. There's time for that."
Of wordt het Ed Sheeran? "Country music is some of the best-written music in the world, so yeah, one day, I would keep my mind open to doing a country record,"
Wij kijken er in elk geval naar uit!

laatste nieuws

#1-DJ van de wereld Martin Garrix gaat optreden tijdens de MTV EMA 2016!

Nieuws

Dingen in Harry's gezicht gooien is not done

Nieuws

#KanyeDay was heel erg.. ‘Kanye’

Nieuws

#MTVSpotifriday: Camila Cabello, Jonas Blue, Cheat Codes, Muse

Nieuws

#MTVSpotifriday: DNCE, Zara Larsson, Teske, Harry Styles

Nieuws

#MTVSpotifriday: Fifth Harmony, Foo Fighters, Major Lazer, Kovacs

Nieuws

#MTVSpotifriday: Jax Jones, Demi Lovato, Royal Blood, Lucas & Steve

Nieuws

#MTVSpotifriday: Niall Horan, Mr. Probz, Imagine Dragons, Sevdaliza en meer

Nieuws