Er zijn 157 nieuwe emoji beschikbaar! Of toch niet?

Ze werden begin dit jaar al aangekondigd, maar eindelijk zijn ze beschikbaar, of toch niet? We hebben het over de 157 nieuwe emoji! Bereid je alvast voor op de Whatsappjes met superheroes, lekkere cupcakes, schattige kangeroes, roodharige poppetjes of één van de andere 157 nieuwe emoji! Ze zijn vanaf nu beschikbaar.

Zie je ze nog niet op je telefoon? No panic! Je moet nog even geduld hebben. Apple, Samsung en Google hebben namelijk hun eigen lanceerdata. Meestal worden de nieuwe emoji pas bij een grote software update meegenomen - rond halverwege dit jaar wordt verwacht dat dit zal gaan gebeuren!



Wist je trouwens dat de emoji oorspronkelijk uit Japan komen? Ze zijn namelijk inspired by de mangastrips. Het woord emoji heeft trouwens ook een betekenis. De letter 'e' staat voor 'foto' en 'moji' staat voor letters. Ja, 'letters', dus emoji is al meervoud. Het komt er dus op neer dat je een woord maakt met een afbeelding. Elk jaar komen er veel nieuwe emoji bij. Dit jaar waren dat er 157, waardoor we uitkomen op een totaal van 2.823 emoji! Genoeg emoji om te gebruiken tijdens het appen! Welke mis jij nog?!

Deze celebs lijken precies op deze emoji's

Zac Efron 
Taylor Swift 
Britney Spears 
Cara Delevingne