Edison Pop 2019: dit heb je gemist

12 februari 2019
De jaarlijkse Edisons Popprijzen zijn gisteravond uitgereikt in het Amsterdamse Westergasfabriek. De avond stond helemaal in het teken van de popmuziek waar wij het afgelopen jaar van hebben mogen genieten. Benieuwd wie er allemaal vandoor ging met een Edison? We hebben de highlights hieronder voor je op een rijtje gezet:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dit is niet echt... 🙏🏻

A post shared by Nielson (@nielsonmusic) on

Nielson ontving niet één, maar twee Edisons. In de categorie 'Beste Nummer' met de single 'IJskoud' en in de categorie 'Nederlandstalig' met het album 'Diamant' ontving hij twee popprijzen. De grote winnaar van de avond kon het eigenlijk niet geloven en deelde op Instagram een foto met de korte caption: 'Dit is niet echt... 🙏🏻'

De Edison voor 'Beste Videoclip' is naar de clip 'Zwarte Hollanders' van Zwart Licht gegaan en in de categorie 'Album' ontving Wende met haar album 'Mens' de prijs.
Wie er vandoor ging met de Edison voor 'Nieuwkomer' was Davina Michelle. Davina kennen we onder meer van de hit 'Duurt Te Lang'. Op YouTube brengt de zangeres daarnaast veel covers uit van bestaande songs, wat zeker een kijkje waard is.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

777 gangbusiness 🏆 @edison.pop #Francis

A post shared by 1/4 SFB | 777 (@frenna) on

Frenna ontving de Edison voor 'Hiphop' met het album 'Francis' en liet daarmee collega's Ronnie Flex en Bizzey achter zonder prijs. Wel trad Bizzey samen met Jonna Fraser en de winnaar Frenna op met zijn hits 'Drup' en 'Culo' – sowieso een dikke highlight van de avond!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Voor de 3e keer op rij een fucking Edison gewonnen! #borntolose?

A post shared by 𝕯𝖔𝖚𝖜𝖊 𝕭𝖔𝖇 (@douwebob) on

Douwe Bob maakte er ook een avond van om niet te vergeten. Nadat hij de Edison in de categorie 'Pop' heeft ontvangen popte hij vast en zeker deze fles champagne, waarmee hij op Instagram poseerde.

Verder ontving de Haagse producer San Holo een Edison in de categorie 'Dance' en André Hazes de popprijs in de categorie 'Hollands'. De jaarlijkse oeuvreprijs ging tot slot naar Ilse de Lange voor het werk dat ze de afgelopen twintig jaar heeft opgebouwd.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Name a more iconic groepje mensen bestaande uit 5 talenten 🤩

A post shared by Noah's Ark (@noahsarklabel) on

Op wie ben jij het meest trots?
categorie:

laatste nieuws

Ex on the Beach: Double Dutch seizoen 6: vanaf 05-04 op MTV

news

De Edisons 2020: alle winnaars en hoogtepunten

news

De 92e Oscars: alle winnaars en hoogtepunten

news

MTV Push februari 2020: Leer Conan Gray beter kennen

news

De 62e Grammy Awards: alle winnaars en hoogtepunten

news

Online terugkijken: alles wat je moet weten

news

MTV Push januari 2020: Leer BROCKHAMPTON beter kennen

news

MTV Push december 2019: Leer Georgia beter kennen

news