8 gewilde opkomende albums in 2016

Artiest: Rihanna
Titel: ANTI
Releasedatum: Onbekend (januari / februari 2016 )
Het is alweer een tijdje geleden (1141 dagen om precies te zijn..) sinds Rihanna een album heeft uitgebracht. De titel, 'ANTI', en album cover zijn al bekend, maar er is nog geen bevestiging over een datum wanneer het album daadwerkelijk wordt uitgebracht. Volgens geruchten is badgirl RiRi nog steeds bezig met het opnemen van nummers voor haar album.
Op 26 februari begint haar 'ANTI World Tour' in Amerika, dus het zou zo maar kunnen dat er een album in januari of begin februari uit het niets wordt uitgebracht à la Beyoncé. Bij een nieuwe tour moet er nieuwe muziek zijn, zou je zeggen! We zullen het af moeten wachten... To be continued!
Artiest: Major Lazer
Titel: Music Is The Weapon
Releasedatum: Augustus 2016
Major Lazer, bestaande uit Diplo, Walshy Fire en Jillionaire, was overal in 2015. Ze scoorden hit na hit, waarbij 'Lean On' één van de grootste hits was van afgelopen jaar. Het nummer was te horen in clubs, op de radio en bijna alle festivals afgelopen zomer! Diplo gaf al eerder aan dat de boys veel materiaal over hadden waarmee ze zo een nieuw album kunnen uitbrengen. Het nieuwe album, 'Music Is The Weapon', komt rond augustus 2016 uit en de eerste single kunnen we rond 15 april verwachten! Het album bevat collabs met grote namen als: The Weeknd1, Sia en Justin Bieber. Zodoende belooft het één van de beste albums van het komend jaar te worden!
Artiest: Kygo
Titel: Onbekend
Releasedatum: 12 februari 2016
Tussen het non-stop touren en het spelen op bijna elk bestaand festival, heeft tropical-house superstar Kygo de tijd gevonden om te werken aan zijn debuutalbum. Hij scoorde twee megahits met 'Here For You' en 'Stole The Show' afgelopen jaar en met zijn huidige single 'Stay' verovert hij opnieuw de charts. Dat zijn aankomende album veel goeds belooft hoeven wij dus niet uit te leggen! Volgend jaar zal hij door Europa touren met zijn 'Cloud Nine Tour' die op 26 maart in Nederland begint. Hoe de album cover er uitziet of hoe het album gaat heten is nog niet bekend, maar daar komen we snel genoeg achter! Wat wel zeker is, is dat Kygo dit jaar voor de summer vibes zal zorgen.
Artiest: Jack Garratt
Titel: Phase
Releasedatum: 19 februari 2016
Move over Sam Smith! Jack Garrat wordt UK’s hottest export in 2016! De Britse zanger staat in talloze lijsten, waaronder in onze eigen 'MTV’s Brand New 2016 shortlist'; als één van de veelbelovende artiesten voor dit jaar. Met zijn single 'Breathe Life' laat hij zien hoe getalenteerd hij is. Dat niet alleen, want hij speelt ook in het voorprogramma van Mumford & Sons! Get to know Jack, want je gaat nog veel van hem horen! Fun fact; in 2005 was Jack één van de kandidaten die auditie deed om de UK te vertegenwoordigen tijdens het Junior Eurovisie Songfestival.
Artiest: Sia
Titel: This Is Acting
Releasedatum: 29 januari 2016
Sia bewees met haar laatste album '1000 Forms Of Fear' waarom zij een hitmachine is als het gaat om schrijven van muziek. Zo schreef ze al eerder nummers voor de grootste sterren zoals Rihanna, Beyoncé en Adele. Soms worden er nummers die Sia heeft geschreven voor anderen niet uitgebracht. Such a shame..
Gelukkig beseft ze dat een heel goed nummer wél uitgebracht moet worden! Haar nieuwste album 'This Is Acting' bestaat voornamelijk uit nummers die eigenlijk voor andere artiesten zijn geschreven, zoals 'Alive' oorspronkelijk voor Adele was. Andere nummers die op haar album staan waren o.a. voor Rihanna en Katy Perry.
Artiest: Jett Rebel
Titel: Truck
Releasedatum: 22 januari 2016
Talent van eigen bodem kan uiteraard niet ontbreken. Jett Rebel rockte festival na festival in 2015 en knalde het jaar uit met zijn eigen festival 'Rebelfest'. In zijn vrije tijd werkte hij hard aan zijn derde studioalbum, namelijk ‘Truck’ dat binnenkort uitkomt. Een maand geleden gaf Jett al een voorproefje van zijn nieuwe album met het nummer ‘You’re Still You’. De verwachtingen zijn hoog voor zijn nieuwe album en zeg nou zelf, als ‘Truck’ net zo goed wordt als zijn vorige albums, dan belooft dat veel goeds! Zijn nieuwste album live horen? Dat kan, want Jett trekt er eind februari op uit voor een tour door heel Nederland.
Artiest: Kensington
Titel: Onbekend
Releasedatum: November 2016
Het succes van Kensington is ongekend. Het lijkt alsof alles wat ze aanraken in goud of platina verandert, aangezien het merendeel van hun singles deze status bereikt. Een topjaar sloten zij af in een twee keer uitverkochte Ziggo Dome. Komend jaar doen zij daar nog een schepje bovenop door in november drie keer in de Ziggo Dome te staan.
Rond die tijd brengen zij hun vierde album uit; meer is er momenteel nog niet bekend over het album. Misschien kunnen we samenwerkingen verwachten met andere artiesten, want ze waren erg tevreden over hun single samen met Armin van Buuren.
Artiest: Drake
Titel: Views From The 6
Releasedatum: Onbekend
Misschien wel één van de meeste gewilde albums van 2016 is Drake’s 'Views From The 6'. Het album zou vorig jaar eigenlijk al worden uitgebracht, maar iemand bij zijn label heeft toen zijn album per ongeluk verwijderd van de harde schijf. Say what?! Uiteindelijk waren de albums 'If You Are Reading This It’s Too Late' en 'What A Time To Be Alive', een samenwerking met rapper Future, uitgebracht in 2015. Zijn nieuwste album werd daarom verschoven naar 2016. Hoewel wij nog steeds aan het genieten zijn van 'Hotline Bling' kunnen we niet wachten op nieuw materiaal. Drake zelf zegt dat wij 'zéér binnenkort' zijn album kunnen verwachten. Well, we are waiting!