MTV Push maart 2019: leer Jade Bird beter kennen

1 maart 2019
"De rode draad in al mijn muziek, mijn songteksten, mijn shows en mijn artwork is mijzelf", begint onze MTV Push-artiest van de maand maart Jade Bird. "Ik denk niet dat iemand mijn karakter kan veranderen."
 
Maar dat zouden ze ook niet willen. Jade stopt haar karakter – en creativiteit – in haar muziek dat Rolling Stone heeft beschreven als "een jonge Londense draai aan moderne Americana". Jade zelf beschrijft haar stijl als "een soort van country, soort van blues, soort van pop en soort van niks van dat allemaal".
 
Jade suggereert dat de twee grootste influencers voor haar werk Avril Lavigne en Kelly Clarkson zijn. Daarnaast waren het haar musicalhelden, Cat Power, Mazzy Star, The Smiths, Bruce Springsteen, Neil Young en Bob Dylan, die ervoor zorgden dat ze kon focussen op haar eigen creatieve identiteit.
 
"Ik heb het gevoel dat bij elke stap die ik maak ik verwachtingen niet waarmaak. Ik hoop dat ik onderweg mensen blijf verassen. Met elke stap waarmee ik vooruit ga kom ik een stukje dichter bij mijn eindbestemming om mezelf een artiest te noemen."
 
Na het behalen van een plekje op de hot for 2019-lijsten, inclusief de MTV Push: Ones To Watch-lijst en met de langverwachte release van haar debuutalbum op 19 april is Jade van plan de wereld te veroveren. We kunnen niet wachten om meer muziek van haar te horen!
 
Houd onze website deze maand in de gaten voor exclusieve performances en interviews van Jade Bird.
categorie:

laatste nieuws

MTV News Recap: Week 38

news

MTV News Recap: Week 37

news

MTV Push Live met Emma Heesters: Dit kun je verwachten

news

MTV News Recap: Week 36

news

MTV Push september 2020: Leer Wallows beter kennen

news

VMAs 2020: De highlights

news

MTV News Recap: Week 35

news

VMAs 2020: Dit kun je verwachten

news