Ook in 2018 domineert Nederlandse hip hop in de toplijst van Spotify

4 december 2018
We hebben dit afgelopen jaar wéér massaal naar Nederlandse hip hop geluisterd. Spotify maakte vandaag bekend dat hip hop het meeste beluisterde genre is en dat in die lijst 8 van de 10 artiesten van eigen bodem zijn. Winning!
Rapper Josylvio mag zichzelf dit jaar de populairste Spotify-artiest van Nederland noemen. Hij is het meest gestreamd en ook zijn nummer Catch Up staat in de top vijf meest beluisterde tracks. Op de tweede plaats van meest beluisterde artiesten staat Ronnie Flex, gevold door Lil'Kleine op de derde plaats. Verder bestaat de lijst bijna alleen maar uit Nederlandse artiesten zoals Frenna, Bizzey, Boef, Broederliefde en Sevn Alias. De enige buitenlandse artiesten in het rijtje zijn Drake (zesde plaats) en Ed Sheeran (negende plaats).
 

Vrouwen

Ariana Grande is de meest beluisterde vrouwelijke artiest. Haar nieuwe single Thank U, Next behaalde tot nu toe al meer dan 210 miljoen streams. Na haar volgen Dua Lipa, Cardi B, Taylor Swift en Camila Cabello in de top vijf.
 

Populaire tracks

Het nummer waar we in Nederland dit jaar het meest naar geluisterd hebben, is One Kiss van Dua Lipa en Calvin Harris. In de top vijf staan verder Drake's God's Plan, Verleden Tijd van Frenna en Lil' Kleine, Catch Up van Joyslvio en Djadja van Aya Nakamura.
 

Wereldwijd

De populairste artiest dit jaar is Drake. Hij is de meest afgespeelde artiest ter wereld op de streamingsdienst. Met 7,9 miljard streams in 2018 is de rapper de meest beluisterde artiest aller tijden op Spotify. Hiermee laat hij onder andere Post Malone, XXXTentacion, J Balvin en Ed Sheeran ver achter zich.
 

Wrapped

Vanaf donderdag 6 december staat jouw persoonlijke jaaroverzicht voor je klaar via Spotify Wrapped. Welke artiest denk je dat bij jou bovenaan staat?

Frenna - Verleden Tijd

categorie:

laatste nieuws

MTV Fit: In 10 weken fit met Kay en Fannetiek!

news

5 things to do als je single bent op Valentijnsdag

news

Edison Pop 2019: dit heb je gemist

news

Dit gebeurde er gisteravond tijdens de Grammy’s

news

Album alert: Ariana Grande’s ‘Thank U, Next’ is uit

news

Super Bowl 2019: de highlights van de halftime show

news

MTV Push februari 2019: leer H.E.R. beter kennen!

news

We hebben nieuws over Je Moeder

news