EMA's Best Dutch Act

Gers Pardoel, Eva Simons, Chef'Special, Afrojack en Tiësto zijn dit jaar de Nederlandse genomineerden die kans maken op een European Music Award in de categorie 'Best Dutch Act'.
Gers Pardoel kreeg in een klap bekendheid door zijn samenwerking met The Opposites voor de hit 'Broodje Bakpao' en scoorde met zijn eigen hit '"Ik Neem Je Mee"

de nummer-1 positie in de top-40. Deze hit is de tweede single van zijn album 'Deze Wereld is van jou'. Hij is voor het eerst genomineerd voor een European Music Award.
Eva Simons is bekend van de meiden-band Raffish, die ontstond uit het programma 'Popstars- the Rivals'. In de zomer van 2005 stapte zij uit de band om solo verder te gaan. En dit ging ze! Ze kreeg een contract bij EMI en deed een samenwerking met Lady GaGa en Rihanna. Ze werd opgemerkt door grote namen en mocht zo ook samenwerken met Afrojack, die vorig jaar genomineerd was voor een 'Dutch MTV Award' voor de hit 'Take over control' die hij samen met Eva uitbracht. Haar recente succes was natuurlijk met will.i.am en de hit '"This is Love"

is voor de tweede keer genomineerd in de categorie 'Best Dutch Act'. Hij had vorig jaar al de eer, maar won net niet. Afrojack is een household name in de dance-scene en draait over de hele wereld, met Steve Aoki, David Guetta en Pitbull. Dit jaar opent Afrojack het Amsterdam Dance Event met zijn eigen event; Jacked.
Tiësto is de andere genomineerde dj in de categorie 'Best Dutch Act'. Hij wordt beschouwd als een van de best internationale dj's en mocht zich ook een paar keer 'Beste dj van de Wereld' noemen. Zijn grote doorbraak kwam in 1997 en sindsdien boekt Tiësto alleen maar successen op zijn naam. Misschien ook wel een European Music Award.
Vijf muzikale vrienden uit Haarlem vormen sinds 2008 de band Chef'Special. De muziekstijl is een mix van stuiterende hiphop, pompende rock en laidback reggaerap, wat voor een leuke sound zorgt. De vrienden uit Haarlem die met een dynamische liveshow Sziget, Lowlands, Pinkpop en Noorderslag plat speelde en sinds september 2011 voor één seizoen de vaste vrijdagavond huisband van 'De Wereld Draait Door' waren, hebben de nominatie dik verdiend.
Wie van deze genomineerden wil jij dat er wint?
Tot 14 oktober kan jij je stem uitbrengen via deze link; nl.mtvema.com en op 11 november check jij tijdens de MTV EMA's 2012 of jouw favoriet een European Music Award mee naar huis mag nemen!